Beeing Festival


26 augustus 2011

Persbericht

Op vier september is het zover: dan barst het Beeing Festival los bij Amsterdam Roest. Daarom nu alvast een update over wat er nu precies op het programma staat. Niet alleen wij, maar ook een hoop BN-ers en acteurs zetten zich in voor de honingbij. Onder andere Carice van Houten, Thekla Reuten, Halina Reijn, Anna Drijver, Eva van de Wijdeven en Hanna Verboom werken op bijzondere wijze mee aan BEEING. Maar er is meer. Veel meer.

Verschillende experts, waaronder Partij voor de Dieren raadslid in Amsterdam Johnas van Lammeren, zullen in Het Grote Bijendebat met elkaar en met het publiek in conclaaf gaan over de oorzaken en gevolgen van de bijensterfte. Gemeente Amsterdam onder leiding van wethouder Ossel is inmiddels hard bezig met het nemen van bijvriendelijke maatregelen naar aanleiding van een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren.

Bij de Honingraad kun je advies inwinnen over wat je zelf kunt doen om de bijen te redden. Onder toezicht van imker Arie Koster timmer je je eigen bijenhotel. Er is de mogelijkheid om een workshop stadsimkeren te volgen en er worden verschillende films vertoond, waaronder Vanishing of the Bees en Queen of the Sun.

Ook het eten en drinken staat in het teken van de bij. Geef je op voor het exclusieve Beeing Dinner, een diner met puur voedsel dat we aan de bij te danken hebben. Van de opbrengst wordt een bijenkast bij Roest geplaatst om het bijenleven in de stad te steunen. En natuurlijk kan er tot laat gedanst worden op muziek van Cirque Excentrique onder het genot van honingcocktails en sweet honey pie.

De kleintjes worden zeker niet vergeten. Ze kunnen zich laten schminken en zelf honingkaarsen maken. Een imker zal samen met de kinderen een bijendemonstratie geven en Fleur de Bij zal spannende bijenverhalen voorlezen. Ook is er tijdens het debat een bekende animatiefilm over bijen te zien.

Alle opbrengsten van het Beeing Festival gaan naar De Bijenstichting (www.bijenstichting.nl). Zij zetten zich in voor voorlichting over het belang van bijen voor voedsel en biodiversiteit, het terugdringen van bestrijdingsmiddelen en zij steunen locale initiatieven die zich hard maken voor het behoud van de bijen. Beeing wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de ASN Bank - voor de Wereld van Morgen.

[plugin news default "bijen"]

[plugin moties null "bijen"]

[plugin initiatieven null "bijen"]


Gerelateerd nieuws

Item over circus

Door het stellen van schriftelijke vragen over de komst van circus Herman Renz naar stadsdeel Zuid, is de fractie Amsterdam i...

Lees verder

Partij voor de Dieren vaart mee met Oud Amsterdamsch Plastic Visschen

Amsterdam 1 september De gemeenteraadsfractie en de werkgroep Amsterdam van de Partij voor de Dieren vissen mee met het Oud-A...

Lees verder