Amsterdams college neemt voorstel duur­zaam­heids­lening Partij voor de Dieren over


14 oktober 2011

Het initiatiefvoorstel ‘Duurzaamheidslening voor woningisolatie en duurzame energieopwekkers’ van de Partij voor de Dieren is door het college overgenomen, nog voordat de raad er over heeft gestemd. Gemeente Amsterdam gaat Amsterdamse woningeigenaren, door middel van een leningfaciliteit in staat te stellen om de energiezuinigheid van hun woning(en) te verbeteren, zoals in het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren is voorgesteld.

Eind juni dit jaar diende de Partij voor de Dieren het initiatiefvoorstel voor een duurzaamheidslening in. De partij ontving veel positieve reacties op het voorstel. Het voorstel zou na verdere behandeling door het college nogmaals worden besproken in de commissie, waarna de gemeenteraad erover zou stemmen.

De verdere behandeling van het college heeft er inmiddels toe geleid, dat het idee van een duurzaamheidslening is overgenomen in zijn bestedingsvoorstel voor het Amsterdamse Investeringfonds (AIF). “Dit nieuwe bestedingsvoorstel van het college laat goed zien dat de groene ideeën van de Partij voor de Dieren een noodzakelijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van Amsterdam”, aldus Johnas van Lammeren fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren.

[plugin news default "energie"]

[plugin vragen null "energie"]

[plugin moties null "energie"]

[plugin initiatieven null "energie"]

Gerelateerd nieuws

Nelly Frijda opent dierenspookhuis op de Dam

Het dierenspookhuis dat vandaag op de Dam was geplaatst door de Partij voor de Dieren is een groot succes gebleken. Het spook...

Lees verder

Wibautstraat bijvriendelijk dankzij Partij voor de Dieren

Amsterdam wordt bijvriendelijker. De motie BEE-friendly - door de Partij voor de Dieren ingediend en met algemene stemmen aan...

Lees verder