Amsterdam Roun­dupvrij dankzij Partij voor de Dieren


15 augustus 2013

Afgelopen jaren heeft de Partij voor de Dieren zich ingezet om Amsterdam gifvrij te krijgen. Vanavond zal blijken dat deze inspanningen haar vruchten hebben afgeworpen. Stadsdeel Zuid zal in At5 vertellen dat zij in 2014 zullen stoppen met het gebruik van het landbouwgif Roundup.

Stadsdeel Zuid gebruikte als laatste stadsdeel nog het landbouwgif Roundup voor onkruidverdelging. Het middel is gevaarlijk voor de gezondheid en het milieu, het wordt in verband gebracht met onder meer Parkinson en kanker. De Partij voor de Dieren heeft daarom middels verschillende manieren geprobeerd het gebruik van Roundup in stadsdeel Zuid te stoppen. In mei startte de partij daarom ook de actie Amsterdam Gifvrij. Zij plaatste onder meer honderden bordjes in stadsdeel Zuid die de bewoners waarschuwde voor het landbouwgif. Daarnaast heeft de partij een petitie gestart. Inmiddels is deze door meer dan 1800 mensen ondertekend.

De Partij voor de Dieren is verheugd dat Amsterdam nu gifvrij is. “Het stoppen met het spuiten van Roundup is belangrijk voor de gezondheid van mensen, dieren en natuur. Het is goed nieuws voor de Zuid Amsterdammers. Nu kunnen de kinderen en huisdieren veilig buitenspelen in stadsdeel Zuid” aldus Johnas van Lammeren fractievoorzitter Partij voor de Dieren.

[plugin news default "roundup"]

[plugin vragen gemeente "roundup"]

[plugin initiatieven gemeente "roundup"]

Gerelateerd nieuws

Flora- en faunawet gehandhaafd dankzij de Partij voor de Dieren Amsterdam

Afgelopen week werd het duidelijk dat de sloop van de Martin Luther King school in Amstelveen alsnog door kan gaan, mits de g...

Lees verder

Raad spreekt 28 augustus over Amsterdam Gentechvrij

Op woensdag 28 augustus bespreekt de gemeenteraad een voorstel van de Partij voor de Dieren Amsterdam dat beoogt om van Amste...

Lees verder