Amsterdam krijgt groene \'allee met allure\'


17 februari 2011

Wie vanaf het Centraal Station Amsterdam binnenloopt, zal in de toekomst geen kale pleinen en straten meer aantreffen, maar een groene ‘allee met allure’. Dat besliste de gemeenteraad woensdagavond tijdens de vaststelling van de Structuurvisie 2040. De stad wil zo een entree creëren van internationaal niveau.

De Rode Loper is de benaming voor het bovengrondse tracé van het Centrumgedeelte van de Noord/Zuidlijn en loopt van het Damrak, via de Vijzelgracht naar de Ferdinand Bolstraat. Daarmee is de Rode Loper synoniem aan het visitekaartje van de hoofdstad.

De gemeenteraad besliste woensdagavond dat het tracé zal worden voorzien van bomenrijen die een groene ‘allee met allure’ zullen creëren; een karakteristieke en sfeervolle stadsstraat met dubbele bomenrijen. De motie werd ingediend door de Partij voor de Dieren en werd door alle raadsleden gesteund.

“Het centrum van Amsterdam is zo mooi dat het zonde zou zijn om er géén bomenrijen neer te zetten. De afgelopen jaren zijn er helaas nogal wat bomen gekapt in dit gebied. Onze fractie is erg blij dat alle gemeenteraadsleden het visitekaartje van Amsterdam groener willen maken. De bomenrijen zullen bezoekers van Amsterdam bovendien op een natuurlijke manier door de stad heen leiden”, aldus Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam.

Momenteel is de inspraakprocedure over het herinrichtingsplan van de Rode Loper in volle gang.

[plugin news default "groen"]

[plugin vragen gemeente "groen"]

[plugin moties gemeente "groen"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Structuurvisie Amsterdam 2040 vastgesteld: Amsterdam wordt diervriendelijker

In Amsterdam heeft de gemeenteraad woensdagnacht ingestemd met een aantal plannen van de Partij voor de Dieren die de hoofdst...

Lees verder

VVD kan niet kiezen en houdt alle opties open

Deze ingezonden brief was te lezen in het Parool van donderdag 17 februari 2011[hierlink] Het parool kopte 1 februari dat 'V...

Lees verder