Amsterdam Fashion Week Downtown


23 mei 2012

In juli vindt in Amsterdam de Fashion Week Downtown plaats. De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft vandaag via een motie, die mede was ondertekend door Groenlinks en PvdA, de Amsterdam Fashion Week Downtown geprobeerd bontvrij te krijgen. De partij vond dat de financiële bijdrage van de gemeente teruggetrokken moest worden als er in het event gebruik gemaakt zou worden van bont. De wethouder heeft toegezegd samen met het raadslid Johnas van Lammeren in gesprek te treden met directeur van de Fashion Week voor een bontvrij event.

De aanvraag voor financiële steun is gedaan door Stichting Amsterdam Fashion Week bij het evenementenfonds. Het evenementenbureau heeft het college hierna geadviseerd om de aanvraag te honoreren met een eenmalige kickoff-subsidie van €100.000. De aanvraag is volgens het verdelingsvoorstel bedoeld voor de “ontwikkeling van een structureel terugkerend, op Amsterdam en de Amsterdammers gericht evenement waarbij Amsterdam als modehoofdstad wordt geprofileerd.” Voor de financiële bijdrage moet Amsterdam Fashion Week minimaal twee edities van Amsterdam Fashion Week Downtown organiseren en garanderen dat Fashion Week Downtown een blijvend onderdeel wordt van de Amsterdam Fashion Week.

De Partij voor de Dieren vindt dat aan deze eenmalige financiële injectie de voorwaarde moet worden gesteld dat er geen bont wordt gebruikt bij de Amsterdam Fashion Week Downtown. Niet tijdens de komende editie in juli, noch tijdens hierop volgende edities.

“Steeds vaker is bont weer te zien in het straatbeeld. Bont is een onnodig luxeproduct, waarvoor dieren hebben geleden. Een Amsterdam Fashion Week kan een positieve invloed hebben op het gedrag van consumenten. Vorig jaar is Amsterdam Fashion Week nog uitgeroepen tot meest duurzame fashion week van de wereld. Maar nog even afgezien van de vraag of iets wat ten koste gaat van dierenwelzijn wel duurzaam kan heten - waarom gaan we niet een stapje verder?

Laten we van de Amsterdam Fashion Week de meest duurzame en meest diervriendelijke fashion week ter wereld maken! De Oslo Fashion Week is ook al bontvrij gegaan, dus het is wel degelijk mogelijk. Bovenal is het ongepast om dieronvriendelijke evenementen te steunen met gemeenschapsgeld”, aldus Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam.

[plugin news default "bont"]

[plugin vragen null "bont"]

[plugin moties null "bont"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

E-mailactie wordt petitie

De actie voor Circus zonder (wilde) dieren in Stadsdeel Zuid-Amsterdam gaat na ruim 1500 verstuurde emails en overvolle mailb...

Lees verder

Bijdrage Kadernota 2013

Als facebook een land zou zijn, zou het het vierde grootste land ter wereld zijn. Als Amsterdam een land zou zijn, dan zou...

Lees verder