‘Nieuwe Ooster moet met dier­vrien­de­lijke oplossing komen voor konij­nen­over­last’


27 april 2011

Persbericht

Begraafplaats De Nieuwe Ooster liet onlangs tweehonderd konijnen doodschieten vanwege overlast. De konijnen knagen aan planten en graven holen op de begraafplaats. De Partij voor de Dieren leeft mee met de nabestaanden van overledenen die op de begraafplaats begraven liggen. De partij noemt het doodschieten van konijnen echter ‘een makkelijke, dieronvriendelijke en bovendien zeer tijdelijke oplossing’. De partij wil dat De Nieuwe Ooster snel met een blijvende, diervriendelijke oplossing komt.

De problemen waarmee de begraafplaats op dit moment kampt worden niet opgelost door het doodschieten van tweehonderd konijnen. Konijnen leven van planten en bloemen, en graven regelmatig holletjes. Ook wanneer ze in kleinere aantallen aanwezig zijn. Daarnaast planten ze zich snel voort. De Nieuwe Ooster kondigde al aan dat weer opnieuw geschoten zal worden wanneer de konijnen zich verder uitbreiden.

De Partij voor de Dieren wil snel een structurele oplossing. ‘Wij betreuren de overlast ten zeerste voor de nabestaanden. Daarom is het ook belangrijk om naar een blijvende oplossing te zoeken. Konijnwerende hekken zijn bijvoorbeeld een effectieve manier om konijnen buiten de deur te houden. Daarnaast is het belangrijk dat bezoekers van de begraafplaats erop worden geattendeerd dat zij geen bloemen neerleggen of aanplanten die konijnen aantrekken. De Dierenbescherming heeft voor dit probleem een pakket van maatregelen die samen een diervriendelijke en blijvend effectieve oplossing vormen’, aldus raadslid Johnas van Lammeren.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Veel belangstelling voor groene daken, gemeente Amsterdam blijft achter

10 procent van de Amsterdammers wil een groen dak. 7% is zelfs van plan om dit jaar nog een groen dak aan te leggen. Volgens ...

Lees verder

Bijeenkomst PvdA over onverdoofd ritueel slachten

Afgelopen donderdagavond organiseerde de Amsterdamse afdeling van de Partij van de Arbeid een debatavond over het wetsvoorste...

Lees verder