Wethouder opnieuw in gesprek over gratis draagtas


6 november 2013

De gratis draagtas, waar de Partij voor de Dieren Amsterdam al jaren tegen strijdt, ligt onder vuur. De Europese Commissie heeft deze week een oproep gedaan aan alle lidstaten om het gebruik van plastic tasjes tegen te gaan door middel van een heffing of verbod. De Partij voor de Dieren stelde daarom vandaag opnieuw aan de wethouder de vraag wanneer en hoe Amsterdam de gratis draagtas nu écht gaat aanpakken.

De Partij voor de Dieren vraagt regelmatig de aandacht voor zwerfafval en de miljoenen draagtasjes die in Amsterdam gratis over de toonbank gaan, vaak zonder dat mensen ernaar vragen. De fractie heeft twee maal een initiatiefvoorstel ingediend met als doel de uitgifte van gratis draagtasjes sterk terug te dringen.

Een oproep van de Europese Commissie tot het instellen van beleid om plastic tasjes aan te pakken, was voor fractievoorzitter Johnas van Lammeren aanleiding om de wethouder nogmaals te vragen snel actie te ondernemen. Ook de pilot die sinds 10 oktober in Zoetermeer, Deventer en Tilburg loopt, waarbij winkeliers klanten aanmoedigen een eigen tas mee te nemen en voor draagtasjes een vergoeding te vragen, speelde een rol.

In antwoord op de vragen van Johnas van Lammeren zegde wethouder Van Poelgeest toe om nogmaals in gesprek te gaan met winkelketens.

[plugin news default "draagtas"]

[plugin initiatieven gemeente "draagtas"]

Gerelateerd nieuws

Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen Amsterdam bekend

Woensdag 19 maart 2014 vinden in heel Nederland de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Met trots presenteren we de kandidaten v...

Lees verder

Amsterdam wil eerlijk bankieren dankzij motie PvdD

Amsterdam gaat de overstap naar een eerlijke bank onderzoeken. De gemeenteraad stemde vanmiddag in met een voorstel van de Pa...

Lees verder