Vinger aan de pols bij varkens Stads­boer­derij


14 oktober 2013

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft kennis genomen van een verontrustend bericht over de twintig biggen die sinds twee weken op Sportpark De Melkweg in Amsterdam Noord zijn gehuisvest. De varkentjes hebben geen schuilgelegenheid tegen het koude en natte weer van de afgelopen dagen, terwijl zij daar volgens de wet wel recht op hebben. De fractie heeft melding gemaakt bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit met een verzoek tot handhaving en stelt schriftelijke vragen aan de wethouder.

De twintig biggen worden in Amsterdam Noord gehouden in het kader van een stadslandbouwproject. Het sportveld waarop zij zijn gehuisvest was al snel omgewroet en is door de langdurige regenbuien van afgelopen week gedeeltelijk veranderd in een modderpoel. Een varken heeft echter naast modder ook een droge en beschutte ligplaats nodig om te slapen en te schuilen. Daaraan ontbrak het tot nu toe.

De Partij voor de Dieren vindt het van groot belang dat het welzijn van deze dieren geborgd is. Voor een goed welzijn is het onder meer van belang dat een dier vrij is van fysieke ongemakken, een slechte gezondheid en negatieve emoties en dat het kan omgaan met de omgeving waarin het leeft. Ook is het belangrijk dat een dier soortspecifiek gedrag kan uitvoeren en dat er positieve emoties aanwezig zijn.

Op de facebookpagina van de Stadsboerderij Noord staat dat 'deze varkens buiten horen te leven en tegen een flinke regenbui kunnen'. Ook staat er dat de varkens nog deze week een schuilhok krijgen.

[plugin news default "dierenwelzijn"]

[plugin news default "stadslandbouw"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren pleit zaterdag op de Dam voor een gentechvrij Amsterdam

De Partij voor de Dieren Amsterdam zal aanstaande zaterdag aanwezig zijn bij de MAMA Deeldag (March against Monsanto) en plei...

Lees verder

Verwaarlozing van speurhonden Schiphol

Afgelopen zomer kreeg de Partij voor de Dieren Amsterdam zeer verontrustende meldingen binnen over verwaarlozing van speurhon...

Lees verder