Update Paar­den­opvang Amsterdam


6 januari 2011

De Paardenopvang Amsterdam heeft sinds de start van de sms-actie al bijna €14.000 opgehaald. Na aandacht van oa de Telegraaf, At5, het Parool, Metro en andere bladen is de teller gaan lopen.

Het is een goed begin, maar ze zijn er nog lang niet. Om de paarden en pony’s op de nieuwe locatie te kunnen onderbrengen is een bedrag van €40.000 nodig. Eigenlijk was het de bedoeling dat de Paardenopvang per 1 januari al zou verhuizen, maar door het grote tekort aan geld blijven ze noodgedwongen op de oude locatie. Deze maand zal de paardenopvang verder in gesprek gaan met het staddeel Nieuw-West.

De paardenopvang startte in 2005 met de verzorging van 1 verwaarloosd paard. Inmiddels zijn er 28 paarden en pony’s, een paar schapen, geiten en kippen en poezen die niet meer zonder de Paardenopvang kunnen, omdat zij vaak specale zorg nodig hebben. Indien het benodigde bedrag voor de verbouwing van het nieuwe terrein niet wordt opgehaald is de toekomst van al deze dieren in gevaar. Michele Polman, oprichtster van de opvang, doet haar uiterste best om voor de dieren te kunnen blijven zorgen. Inmiddels is Fajah Lourens als ambassadrice in de arm genomen. Hoe haar rol als ambassadrice invulling zal krijgen blijft nog even een verasing.

Alle beetjes helpen, dus steun de Paardenopvang en sms het woord “Paarden” naar 4333 en doneer zo eenmalig €1,50. De sms actie loopt tot 31 januari. Overmaken op de rekening kan natuurlijk ook: rekeningnummer 4359718 t.n.v. Stichting Paardenopvang Amsterdam.

[plugin news default "opvang"]

Gerelateerd nieuws

PvdD fractie Amsterdam in het nieuws

Afgelopen jaar zijn we al verscheidene keren in het nieuws geweest. Hieronder een overzicht Juli: Aangenomen motie om ...

Lees verder

Samenvatting Structuurvisie Amsterdam 2040

In januari en februari vergaderen de raadscommissie Bouw, Wonen en Klimaat en de raadsvergadering over de toekomst van ruimte...

Lees verder