Tips voor de feest­dagen


20 december 2010

Het is alweer 20 december en de feestdagen staan voor de deur. Dagen van diners, borrels en feesten. Hoe kun je die heerlijke feestdagen op een diervriendelijke manier doorkomen en hoe spaar je het milieu? Wij geven je tips die echt niet onmogelijk of ver gezocht zijn. Een duurzame kerst voor iedereen!

1. Stop al je inkopen voor kerst en oud & nieuw in je eigen (boodschappen)tas. Of gebruik een kartonnen doos van de supermarkt. Neem geen nieuwe, plastic tasjes aan van winkeliers!

2. Een kerst zonder kalkoen is geen wel kerst! Gun de dieren ook een leuke kerst; eet ze niet op! Kies voor een heerlijk vegetarisch kerstmenu of ga uit eten in een diervriendelijk restaurant. Wil je per se vlees of vis op tafel? Kies dan voor biologisch vlees of vis met een MSC-keurmerk en beperk de porties.

3. Vervang de brokken van je hond of kat door een biologisch stukje vlees of vis.

4. Gebruik recyclebare tafelkleden en servetten - die zien er ook nog eens chic uit!

5. Veel gedronken? Prima, maar gooi die lege flessen dan even in de glasbak (als je dat nog niet deed).

6. Ga je uit eten en zie je dierenleed op het menu staan? Laat dan een kaartje met een ‘Diervriendelijke opmerking’ achter voor de chef.

7. Steek geen vuurwerk af met oud & nieuw. Vuurwerk is milieuvervuilend en dieronvriendelijk. Als je per se vuurwerk wilt afsteken, doe het dan samen de buren, of liever nog: met de hele straat en steek niet teveel siervuurwerk af.

8. Stuur een veganistische kerstkaart.

9. Koop geen onzincadeau’s die toch worden weggegooid.

10. Maak van al deze tips een goed voornemen voor 2011!


De Partij voor de Dieren Amsterdam wenst je gezellige feestdagen en een gezond, gelukkig... diervriendelijk en groen 2011!

Gerelateerd nieuws

Accountant (vrijwilliger) gezocht!

We zijn op zoek naar een accountant, die zich vrijwillig in kan zetten om hulpbehoevende milieu en dierenorganisaties te on...

Lees verder

Uitslag laatste raadsvergadering:

De gemeenteraad Amsterdam heeft vorige week zijn laatste vergadering van dit jaar gehad. Begroting 2011, grondprijzen, vereve...

Lees verder