Social media-actie: plant met ons een protestbos in Amsterdam!


6 maart 2014Recentelijk zijn in Amsterdam vele bomen gekapt en nog meer bomen worden met kap bedreigd. Bijvoorbeeld in de Van der Pekstraat, waar het stadsdeel 75 gezonde bomen wil kappen voor de herinrichting van de straat; in het Oosterpark waar honderden bomen moeten wijken voor meer festivalruimte en aan de Nassaukade waar platanen plaats moeten maken voor de Singelgrachtgarage. Dit kunnen en willen wij niet accepteren, daarom zijn wij een inzamelingsactie gestart voor de aanplant van een Amsterdams protestbos.
Via www.protestbos.nl kan iedereen al vanaf €5 een bijdrage leveren aan dit groeiend verzet. Wij hopen op veel steun, want we hebben méér natuur nodig in plaats van minder! Een groene leefomgeving is immers beter voor mens, dier, natuur en milieu.

De eerste protestboom zal aanstaande dinsdag 11 maart geplant worden door Marianne Thieme, geholpen door kinderen van basisschool Cosmicus Impuls uit Amsterdam-Noord. Daarna loopt de inzamelingsactie nog door tot en met 12 mei 2014.

Met het geld dat de actie opbrengt, wordt het protestbos verder ingericht. Bomen die op de locatie in Amsterdam-Noord niet meer terecht kunnen, worden gedoneerd aan andere plekken in Amsterdam zoals de ACTA tuin en het Urban Street Forest bij de Spiegeltuin in Slotervaart. Zo maken we samen van Amsterdam een duurzame, groene, diervriendelijke en zorgzame stad!

Maak deze actie een groot succes en deel 'm op jouw social media!
1. Gebruik op twitter de hashtags: #groeiendverzet #protestbos #pvdd #gr2014 en @PvdDAmsterdam
2. Deel dit facebook-bericht met zoveel mogelijk mensen!

[plugin news default "groen"]
[plugin moties null "groen"]