Protest­wan­deling in de Amster­damse Water­lei­ding­duinen


21 februari 2011

Neem het op voor de damherten! Kom allemaal naar Zandvoort!

De Partij voor de Dieren organiseert zondag 27 februari een protestwandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) onder het motto “Stop het afschot”.

De damherten in de AWD worden bedreigd met afschot. De Gedeputeerde Staten van Noord- en Zuid-Holland hebben afgelopen maand ingestemd met een nieuw beheerplan, waarin staat dat een gedeelte van de damhertenpopulatie die in dit gebied leeft, afgeschoten mag worden. Dit zou nodig zijn vanwege overlast in tuinen en betrokkenheid bij verkeersongelukken.

De Partij voor de Dieren is tegen afschot. Hekken zijn vele malen effectiever tegen verkeersongelukken en overlast dan afschot. De AWD is het enige gebied in de twee provincies waar damherten nog ongestoord kunnen leven. De duinen zijn hierdoor een uniek natuurgebied geworden.

De gemeente Amsterdam beslist binnenkort of ze met het nieuwe beheerplan instemt. De Partij voor de Dieren wil duidelijk maken dat het beheerplan geen oplossing is voor de problemen en komt in actie! Daarom organiseert de partij de “Stop het afschot”-wandeling.

Op 27 februari om 10.00 uur zal de wandeling ingeleid worden door Esther Ouwehand, Bram van Liere (lijsttrekker Noord-Holland) en Carla van Viegen (lijsttrekker Zuid-Holland). Zij zullen na een korte introductie de AWD omdopen tot “jachtvrije zone”. Hierna zal de protestwandeling van start gaan. Deze wordt geleid door Roel Opbroek, ervaringsdeskundige in het AWD-terrein. De wandeling vangt aan bij Wok Palace, Zandvoortselaan 187, 2042 XL Zandvoort en eindigt hier ook weer om 12.00 uur.

Wat kunt u nog meer doen om de damherten te redden?
- Teken de petitie tegen afschot
- Volg damhert op twitter
- Word vrienden met damhert op facebook

[plugin news default "damherten"]

Gerelateerd nieuws

VVD kan niet kiezen en houdt alle opties open

Deze ingezonden brief was te lezen in het Parool van donderdag 17 februari 2011[hierlink] Het parool kopte 1 februari dat 'V...

Lees verder

Partij voor de Dieren laat groene hart zien op de Dam

Op zaterdag 19 februari liet de Partij voor de Dieren haar groene hart zien op de Dam. De partij nam deel aan een flashmo...

Lees verder