Partij voor de Dieren presen­teert Plan B voor Amsterdam


13 februari 2018

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft haar verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen tijdens de campagne kick-off in Broedplaats Lely gepresenteerd. In het programma “Plan B voor Amsterdam” staat een leefbare stad voor mens en dier voorop.

De leefbaarheid van Amsterdam staat steeds meer onder druk door oprukkende bebouwing, bomenkap, toenemende drukte, klimaatverandering en luchtvervuiling. Als iedereen zou leven als de gemiddelde Nederlander, zijn er 3 tot 4 aardbollen nodig. Met Plan B wil de Partij voor de Dieren de aantasting van onze leefomgeving en het klimaat een halt toeroepen. Zo wil de partij dat Amsterdam uiterlijk in 2030 klimaatneutraal is en dat de stad geen groen opoffert voor nieuwbouw en asfalt. Daarnaast moet Amsterdam zich sterker maken voor dierenwelzijn en zorgen voor een schone stad zonder zwerfafval.

Lijsttrekker Johnas van Lammeren: “Amsterdammers kunnen met Plan B voor Amsterdam vasthouden aan hun idealen: een stem op de Partij voor de Dieren betekent een stem op milieu, klimaat, natuur en dierenwelzijn. De Partij voor de Dieren is de enige partij die de belangen van alle levende wezens, mens én dier, centraal stelt in plaats van te kiezen voor de korte-termijn-economische belangen. Door wereldwijde problemen op lokaal niveau aan te pakken, zorgen we ervoor dat de stad ook voor de toekomstige generaties een prettige leefomgeving is.”

Een sfeerimpressie van de campagne-aftrap:

Een goede opkomst!

Speech door lijsttrekker Johnas van Lammeren

Knallend optreden van Benjamin Fro!

Speech door kandidaat nummer 2 Anke Bakker

Tweede Kamerlid en lijstduwer op de Amsterdamse kandidatenlijst Lammert van Raan

Bijna alle Amsterdamse kandidaten!

Er werd druk geboden op allerlei veiling-items, variërend van plantaardige diners tot massages en vegan bergschoenen. Met heel veel dank aan alle sponsors!

"Waarom wel? Niet? Ja, wel dus! " PvdD-kiezer Jan werd beroemd met zijn AT5-interview over waarom hij Partij voor de Dieren stemt. Aan Jan de eer om als eerste het verkiezingsprogramma te ontvangen!

Er was na afloop een gezellige pubquiz.

Gerelateerd nieuws

PvdD Amsterdam zal niet deelnemen aan demonstratie op 18 maart

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft verschillende vragen ontvangen over mogelijke deelname aan de demonstratie op 18 maa...

Lees verder

PvdD verduurzaamt evenementenbeleid

Dankzij de inzet van de Partij voor de Dieren Amsterdam op het nieuwe evenementenbeleid worden festivals in de toekomst duurz...

Lees verder