Paarden krijgen kater van Hollandsche Manege


1 oktober 2021

De Hollandsche Manege op de Overtoom is dit weekend het decor van Oktoberfesten. Honderden bezoekers, smartlappen en schlagers zullen zorgen voor onrust bij de paarden. En ook in oktober wordt de manege verhuurd aan dance-event ADE, waarbij de stallen worden gebruikt als toilet. Raadslid Anke Bakker maakt zich zorgen om het welzijn van de paarden en stelde vragen aan de wethouder.

De Hollandsche Manege is de afgelopen jaren in opspraak gekomen door structureel onvoldoende weidegang voor de paarden. Ook bleef de manege langer dan afgesproken krappe stands gebruiken, waar de paarden hun kont letterlijk niet in konden keren. Raadslid Anke Bakker: "En nu lees ik in het Parool en de Westkrant het bizarre voornemen van de Hollandsche Manege om van de paardenbak een festival- of clublocatie te maken. Met ADE doen ze 3 of 4 dagen mee waarbij er nog 20 paarden in de stallen aanwezig blijven. En met Oktoberfest komen er een heel weekend DJ’s en lange biertafels en is het mij nog onduidelijk waar de paarden dan blijven."

Dierenwelzijn in gedrang

De paarden ervaren door de evenementen stress door drukte en herrie. De Partij voor de Dieren wil met het oog op dierenwelzijn van het college weten of ze het een gewenste ontwikkeling vinden dat de manege wordt omgevormd tot evenementenlocatie. En specifiek in deze twee gevallen of dit gezien wordt als evenementen met dieren en of het college wel heeft aangedrongen om alle paarden elders onder te brengen, of dat het college nog bereid is dit te doen? Bovendien wil de Partij voor de Dieren weten of het college kan uitsluiten dat de ‘locatiegebonden verrassing’ met levende dieren te maken heeft.

In antwoord op de vragen van raadslid Anke Bakker gaat de wethouder erop aandringen dat er geen dieren achterblijven tijdens de evenementen en dat de locatiegebonden verrassing geen levende dieren zijn. De Partij voor de Dieren blijft de situatie rond de Hollandsche Manege in de gaten houden.

Lees ook:
Dier&Recht: Hollandsche Manege behandelt paarden erbarmelijk

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdam gebruikt ‘Donut-Economie’ om beleid te greenwashen

OPEN BRIEF AAN KATE RAWORTHGeachte mevrouw Raworth, beste Kate, Amsterdam organiseert deze week de Donut Dagen. Veel Amste...

Lees verder

Dierproefinstelling belooft meer transparantie over cijfers

Raadslid Anke Bakker is met een delegatie van de gemeenteraad op werkbezoek geweest bij een proefdierlaboratorium. Dit naar a...

Lees verder