Mani­fes­tatie tegen kern­energie in Amsterdam


17 april 2011
Vele duizenden mensen kwamen zaterdag naar Amsterdam om hun stem te laten horen tegen kernenergie. Een coalitie van maatschappelijke en politieke partijen had de handen ineen geslagen om te protesteren tegen een nieuwe kerncentrale in Nederland. De Partij voor de Dieren was één van de initiatiefnemers van de manifestatie en ook jongerenorganisatie PINK! van de Partij voor de Dieren, ondersteunde de actie. Marianne Thieme sprak de demonstranten toe.

Lees hier de standpunten van de Partij voor de Dieren over energie.

Op internet kan nog steeds een petitie worden getekend tegen het verlenen van vergunningen voor nieuwe kerncentrales in Nederland. Ruim 75.000 mensen hebben deze inmiddels ondertekend.

De manifestatie was een initiatief van: Borssele2Nee, DWARS, Greenpeace, GroenLinks, Jongeren Milieu Actief, Laka, Milieudefensie, Natuur en Milieu, de twaalf Natuur en Milieufederaties, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren, PINK!, ROOD, SP en WISE!.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil snel bestaande woningen verduurzamen

Persbericht Amsterdamse huishoudens verbruiken sinds 2006 ieder jaar iets minder aardgas. Dat blijkt uit de CO2-rapportage 2...

Lees verder

Veel belangstelling voor groene daken, gemeente Amsterdam blijft achter

10 procent van de Amsterdammers wil een groen dak. 7% is zelfs van plan om dit jaar nog een groen dak aan te leggen. Volgens ...

Lees verder