Gemeen­teraad solidair met jour­na­listen


26 juni 2018

Amsterdam is vandaag opgeschrikt door een aanslag met een bestelbus op het gebouw van de Telegraaf Media Groep. Op 21 juni werd het gebouw waar de redactie van Panorama huist beschoten met een antitankwapen.

Deze twee laffe aanslagen pogen journalisten middels intimidatie het zwijgen op te leggen. De medewerkers van Panorama en de Telegraaf reageerden met veerkracht en vasthoudendheid. Zij laten zich niet intimideren. Zij blijven zich inzetten voor waarheidsvinding. Ook als die waarheid sommigen niet bevalt.

Alle fractievoorzitters in de Amsterdamse gemeenteraad spreken hun steun en solidariteit uit met alle in Amsterdam gevestigde of actieve media. Journalisten hebben de belangrijke taak om de macht te controleren. Zij hebben de steun van politici niet nodig om hun werk te kunnen doen. Maar wanneer wordt getracht om journalisten de mond te snoeren, met geweld, agressie en zonder oog voor gevaar, kunnen wij niet stil blijven.

Amsterdam is niet gebouwd op palen, maar op vrijheid. Vrijheid om te spreken, te luisteren en te schrijven. Die vrijheid is wat ons Amsterdammers maakt. Wij zijn solidair met alle journalisten die er mede voor zorgen dat wij in vrijheid kunnen leven.

Femke Roosma (GroenLinks)
Reinier van Dantzig (D66)
Eric van der Burg (VVD)
Sofyan Mbarki (PvdA)
Erik Flentge (SP)
Johnas van Lammeren (PvdD)
Mourad Taimounti (DENK)
Annabel Nanninga (FvD)
Diederik Boomsma (CDA)
Wil van Soest (PvdO)
Don Ceder (CU)
Sylvana Simons (Bij1)

Gerelateerd nieuws

Vuurwerkverbod in Amsterdam

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft het college om een vuurwerkverbod gevraagd. Dit nadat woensdag 20 juni een meerder...

Lees verder

Kinderboerderijen: niet fokken voor de slacht!

De Partij voor de Dieren heeft het college gevraagd naar de diervriendelijkheid van kinderboerderijen. Vorig jaar werden hi...

Lees verder