Geen bont meer op de Albert Cuyp


28 februari 2018

Het moet afgelopen zijn met de verkoop van bontjassen en modeaccessoires van pelsdieren op de Amsterdamse markten. De Partij voor de Dieren stuurt een voorstel naar de gemeenteraad om bonthandel op alle markten te beëindigen vanwege het dierenleed wat hieraan voorafgaat.

Lijsttrekker Johnas van Lammeren: "Bont wordt gedragen door prachtige dieren en lelijke mensen. Het is een uitermate wreed, dieronvriendelijk en overbodig modeproduct waar een wereld van dierenleed achter schuilgaat". Hoewel de gemeente Amsterdam ernaar streeft een bontvrije stad te zijn, worden er momenteel nog op talloze markten producten van bont aangeboden. Mensen die dit kopen weten vaak niet dat ze te maken hebben met echt bont, en waar dit vandaan komt.

Van Lammeren: “De gemeente geeft al geen subsidies meer aan evenementen waar bont wordt gebruikt, maar er is veel meer nodig. Voor een bontjas worden dieren in draadkooien gehouden of in wildklemmen gevangen. Pelsdieren worden levend gevild of geëlektrocuteerd. De verkoop van bont moet echt worden gestopt, ook op onze eigen markten.” De Partij voor de Dieren wil het verbod op de verkoop van bontproducten regelen in de Marktverordening, waarin de regels voor markten zijn vastgelegd. De verkoop in winkels kan op gemeentelijk niveau niet verboden worden.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD stelt schriftelijke vragen over het importeren van afval uit het Verenigd Koninkrijk

Raadslid Johnas van Lammeren heeft schriftelijke vragen gesteld over de levering van afval uit het Verenigd Koninkrijk. Amste...

Lees verder

De Boterbloem moet blijven!

De ecologische zorgboerderij De Boterbloem is weer een voorbeeld van mooie, waardevolle initiatieven die plaats moeten maken ...

Lees verder