Einde aan paar­denleed op de Dam


14 maart 2018

De bekende toeristische paardenkoetsen zijn vanaf april 2019 niet meer welkom op de Dam. De Amsterdamse gemeenteraad stemde vandaag in met dit voorstel van de Partij voor de Dieren. De PvdD noemt de paardenkoetsen dieronvriendelijk en niet passend in de drukke binnenstad.

Alle partijen behalve VVD en CDA konden zich vinden in het voorstel van de Partij voor de Dieren. Fractievoorzitter Johnas van Lammeren is blij met deze stap. “Dit dierenleed midden in de stad was mij al jaren een doorn in het oog,” aldus Van Lammeren. “Afgelopen zomer stonden deze paarden zelfs met gevoelstemperaturen van boven de 30 graden midden op de Dam in de volle zon. Het werd hoog tijd om als gemeente in te grijpen.”

In 2016 sloegen nog twee paarden op de Dam op hol omdat zij in paniek raakten van de drukte, waarbij koetsen omver werden getrokken. Als door een wonder vielen hierbij geen gewonden. Met de toenemende drukte in Amsterdam is het ook met het oog op de veiligheid een verstandig besluit om de vergunningen van de paardenkoetsen niet te verlengen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

De Boterbloem moet blijven!

De ecologische zorgboerderij De Boterbloem is weer een voorbeeld van mooie, waardevolle initiatieven die plaats moeten maken ...

Lees verder

Johnas van Lammeren bij twaalf 'beste raadsleden' van Nederland

Fractievoorzitter van Partij voor de Dieren Amsterdam Johnas van Lammeren zit bij de laatste twaalf kandidaten die kans maken...

Lees verder