Behoud zwembad voor kinderen met beperking


4 februari 2016

Ondanks eerdere toezeggingen blijkt dat waarschijnlijk niet alle AGO-bezoekers terecht kunnen bij andere zwembaden. Opnieuw zal de Partij voor de Dieren proberen deze asociale bezuiniging op het zwembad voor ouderen en mensen met een beperking terug te draaien. Door stopzetting van de subsidie zal het AGO-zwembad per 2017 moet sluiten.

Bestuurslid Henny Jacobse van het AGO-zwembad: “Wij hebben jaarlijks meer dan 54.000 unieke bezoeken, waarvan 80% door Amsterdammers. De wethouder zegde toe onderzoek te doen of deze mensen ergens anders heen zouden kunnen. Nu dit niet het geval blijkt, is er maar een logische conclusie: het AGO-zwembad moet open blijven!”

Duoraadslid Joyce van Heijningen: “Het is van de gekke dat er miljoenen worden gestopt in zaken als citymarketing, terwijl een belangrijke voorziening voor ouderen en mensen met een beperking wordt wegbezuinigd. De Partij voor de Dieren vindt dat het welzijn van de Amsterdamse burger voorop hoort te staan, dus blijven wij pleiten voor het behoud van het AGO-zwembad.”

De Partij voor de Dieren verwacht dat hierdoor andere partijen in de gemeenteraad inzien dat het AGO-zwembad zijn deuren niet mag sluiten op 31 december. Eerder pleitte de Partij voor de Dieren al tevergeefs voor het verschuiven van een gedeelte van het miljoenenbudget voor EU-voorzitterschapsevents naar het behoud voor het AGO-zwembad.

Op dit moment wordt onderzocht waar de AGO-bezoekers terecht zouden kunnen. Uit onderzoek in opdracht van de gemeente is echter gebleken dat alle Amsterdamse zwembaden aangepast zullen moeten worden, voordat zij de speciale doelgroepen kunnen bieden wat zij nodig hebben. Ook zullen deze zwembaden een deel van hun commerciële openingsuren moeten opofferen ten gunste van de AGO-bezoekers. De Partij voor de Dieren twijfelt er ernstig aan of voldoende zwembaden hiertoe bereid gevonden zullen worden, zonder dat zij daarvoor financiële compensatie ontvangen.

Gerelateerd nieuws

Jaaroverzicht 2015

In 2015 heeft de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Amsterdam zich weer met succes sterk gemaakt voor diere...

Lees verder

Amsterdam protesteert tegen 130 op A2

Amsterdam spreekt zich uit tegen het verhogen van de maximumsnelheid op de A2. De gemeenteraad heeft een initiatiefvoorstel m...

Lees verder