Rick Schel­lin­gerhout


Rick Schellingerhout woont in stadsdeel Westerpark. Hij vindt dat Amsterdam groener en schoner moet. "Waar ik me voor wil inzetten in de gemeenteraad? Kappen met kappen! Het stoort me mateloos dat er steeds minder bomen in Amsterdam staan en dat alles altijd flink gesnoeid wordt. De inrichting van straten en pleinen is ook meer grijs dan groen en dat zou ik graag willen veranderen."

Schone lucht
Ook wil Rick een betere aanpak van de luchtvervuiling. "Minder uitlaatgassen van auto's en scooters en een maximum snelheid in de hele stad van 30 km/u. Dit komt mens en dier ten goede en maakt de stad veel fijner om in te leven”.

Isolatie van huizen

Andere belangrijke onderwerpen zijn isolatie van huizen en daarmee samenhangend energiearmoede. Ook wil Rick zich inzetten om plantaardig leven toegankelijker te maken in Amsterdam.

Rick is docent Sociaal Werk aan de Hogeschool van Amsterdam, werkt bij filmtheater het Ketelhuis en geeft hardlooptrainingen. Hij is actief lid van de Partij voor de Dieren in de werkgroep Amsterdam en was de afgelopen raadsperiode duoraadslid en fractieassistent in Zaanstad.