Sms PAARDEN naar 4333 en RED Paar­den­opvang Amsterdam


22 december 2010

Paardenopvang Amsterdam is genoodzaakt per 1 januari te verhuizen. Een nieuwe locatie ligt binnen handbereik, echter de financiële middelen om de plek geschikt te maken ontbreken nog. Aankomende donderdag is de aftrap van een sms- actie voor het behoud van Paardenopvang Amsterdam. Sms “PAARDEN” naar 4333 en red de opvang voor verwaarloosde en mishandelde paarden..

Met het welzijn van paarden gaat het niet goed in Nederland. Uit onderzoek van de Dierenbescherming blijkt dat ongeveer de helft van de gehouden paarden in hun boxen staan weg te kwijnen. Bovendien krijgen ze geen weidegang en zijn ze eenzaam. Vooralsnog zijn er geen goede wetten om paarden te beschermen, daarom pleit de Dierenbescherming voor een verbod op het houden van paarden, tenzij de houder een paardendiploma heeft.

Er zijn echter wel opvangcentra zoals De Paardenopvang Amsterdam die deze mishandelde en verwaarloosde paarden en pony’s opvangt. Maar de paardenopvang dreigt komend jaar te moeten verdwijnen. Daarom roepen de Partij voor de Dieren (Amsterdam), de Dierenbescherming (Amsterdam) op tot behoud van deze opvang.

De Paardenopvang Amsterdam bestaat sinds 2005 en vangt verwaarloosde en mishandelde paarden en pony’s op. De behoefte aan opvang in en rondom Amsterdam is zo groot dat momenteel 27 paarden en pony’s worden opgevangen en anderen geweerd moeten worden. Sommige paarden zijn in de opvang zo goed opgeknapt dat ze zijn geadopteerd door een nieuwe eigenaar.

Op 1 januari 2011 moet de Paardenopvang Amsterdam verhuizen van de Osdorperweg naar een nieuwe locatie. Helaas zijn de financiële middelen van de opvang echter niet toereikend om de verhuizing en de noodzakelijke verbouwing van het nieuwe terrein te betalen. Wanneer er voor 1 januari 2011 niet voldoende financiële middelen zijn gevonden om de paarden in een nieuwe opvang onder te brengen, zal de Paardenopvang Amsterdam moeten worden opgeheven en is de kans zeer groot dat de paarden in het slachthuis belanden

Om te voorkomen dat de Paardenopvang moet sluiten, hebben de Partij voor de Dieren Amsterdam, de Dierenbescherming afdeling Amsterdam en de Paardenopvang de handen ineengeslagen. Met behulp van de Sophia-Vereeniging is een sms-actie gestart, waarmee de Nederlandse burger wordt opgeroepen om eenmalig 1,50 euro te doneren voor het behoud van de Paardenopvang Amsterdam.

Sms ‘PAARDEN’ naar 4333

Help de paarden en stuur een sms met het woord ‘PAARDEN’ naar 4333 en doneer eenmalig € 1,50 voor de verwaarloosde paarden en pony’s.

Of adopteer een Paard! U kunt bij de stichting Paardenopvang ook financieel een paard of pony adopteren. U kunt dan uw geadopteerde paard of pony komen opzoeken en verzorgen. Surf naar www.paardenopvangamsterdam.nl.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

In de bres voor damherten

De provincie Noord-Holland en Zuid-Holland willen een deel van de populatie damherten afschieten. Volgens de provincie Noord-...

Lees verder

SMS actie behoud paardenopvang van start

De Paardenopvang Amsterdam vroeg vandaag de aandacht van het publiek met de aftrap van een sms-actie. De opvang dreigt zi...

Lees verder