Film­ver­toning The Nature of Cities met Marianne Thieme


18 maart 2018

Op 19 maart vertoont de Partij voor de Dieren in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen de film The Nature of Cities, een documentaire over het belang van de groene stad. Voorafgaand aan de film licht Tweede Kamerlid Marianne Thieme toe hoe belangrijk en onmisbaar natuur is voor de gezondheid van mensen, de biodiversiteit en de klimaatverandering. Anke Bakker, kandidaat-raadslid nummer 2 van de Partij voor de Dieren Amsterdam, bespreekt na afloop wat de Partij voor de Dieren de komende vier jaar wil doen om Amsterdam te vergroenen.

De Partij voor de Dieren is de enige partij die zich hard maakt voor een leefbare, groene stad voor nu én voor toekomstige generaties. Onder andere het tegengaan van bomenkap, het verbinden en versterken van de Hoofdgroenstructuur en het toevoegen van groen in de wijken zijn belangrijke speerpunten van de Partij voor de Dieren.

The Nature of Cities zoomt in op de vraag hoe de hectiek van de stad gecombineerd kan worden met een groene leefomgeving. De film laat mogelijkheden zien om de stad hittebestendig te maken en regenwater op te vangen. Na het zien van The Nature of Cities kan men niet meer om de waarde van natuur voor mensen in de stad heen.

De natuur heeft echter ook waarde op zichzelf. Marianne Thieme zal de film dan ook inleiden met een focus op het belang van biodiversiteit. Na afloop is er voor het publiek gelegenheid om vragen te stellen aan kandidaat Anke Bakker over de plannen van de Partij voor de Dieren voor Amsterdam.

De filmvertoning is inmiddels volgeboekt.

Gerelateerd nieuws

Johnas van Lammeren (PvdD) in finale 'Beste Raadslid van Nederland’

Johnas van Lammeren, lijsttrekker van de Amsterdamse Partij voor de Dieren, zit bij de laatste vier kandidaten die kans maken...

Lees verder

Johnas van Lammeren verkozen tot Beste Raadslid van Nederland

Johnas van Lammeren, lijsttrekker van de Amsterdamse Partij voor de Dieren, is dinsdagavond verkozen tot Beste Raadslid van N...

Lees verder