Johnas van Lammeren kandidaat-wethouder voor Amers­foort


29 juni 2022


Na twaalf jaar raadslidmaatschap in de gemeenteraad van Amsterdam wordt Johnas van Lammeren voorgedragen als wethouder voor het nieuwe college van Amersfoort. Daar heeft de Partij voor de Dieren samen met D66, GroenLinks, CDA en de ChristenUnie een coalitieakkoord bereikt.

Tussen 2010 en 2018 was Van Lammeren een eenmansfractie in de gemeenteraad van Amsterdam. Deze periode sloot hij af met de nationale prijs van Beste Raadslid van het Jaar waarna hij in 2018 als lijstrekker een verkiezingsoverwinning behaalde met een groei naar drie zetels. Hij wordt nu door de partij voorgedragen als wethouder in Amersfoort. Zijn portefeuilles worden vrijdag 1 juli bekendgemaakt.

De Amsterdamse fractie zal hierdoor versterking krijgen van het nieuwe raadslid Judith Krom, die momenteel al fractievertegenwoordiger is. Raadslid Jennifer Bloemberg-Issa neemt de rol van fractievoorzitter op zich na haar zwangerschapsverlof. Tot die tijd neemt raadslid Anke Bakker deze functie waar.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Zoete inval voor honingbijen

Deze week zijn aanvullende schriftelijke vragen over de bescherming van wilde bijen van raadslid Anke Bakker door het college...

Lees verder

Opheldering gevraagd over milieuvervuilende datacenters en onduidelijke financiële belangen

De Partij voor de Dieren Amsterdam wil duidelijkheid over de financiële belangen die spelen bij het datacenterbeleid van de g...

Lees verder