Artis houdt zich niet aan subsidie-afspraken


30 mei 2019

Met een dansshow verwelkomde Artis dinsdag wéér een nieuwe diersoort: de Japanse kraanvogel. Steeds wordt gecommuniceerd dat de dierentuin inzet op meer ruimte voor minder soorten dieren. En dit zou zou ook moeten volgens de subsidieafspraken met de gemeente. In de praktijk blijkt dat Artis blijft inzetten op nieuwe diersoorten.

Tegen de subsidieafspraken in
Waarom zet Artis ondanks deze afspraken weer in op extra diersoorten? De investeringen voor het nieuwe verblijf konden gestoken worden in het verbeteren van de huisvesting voor de al door Artis opgesloten dieren (waaronder volgens de website maar liefst 74 vogelsoorten).

'Terroroehoe' naar beruchte Roemeense dierentuin
De oehoe die jaren geleden in Purmerend mensen aanviel kwam uiteindelijk bij Artis terecht. De dierentuin heeft de oehoe overgeplaatst naar de Tirgu Mures dierentuin in Roemenië, die eerder omstreden was vanwege gebrekkig dierenwelzijn. De oehoe zou daar een ‘Oost-Europese heropvoeding’ krijgen.

Partij voor de Dieren trekt aan de bel
Raadsleden Johnas van Lammeren en Anke Bakker stellen vandaag vragen aan het college over de subsidieafspraken van de gemeente met Artis. Past dit beleid volgens het college binnen die afspraken? En welke dierenwelzijnseisen stelt Artis bij overplaatsing van dieren naar andere dierentuinen?

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdam moet financieel gezonder, groener en vooral diervriendelijker

Amsterdam heeft economisch de wind mee. Toch stijgt de schuld van de gemeente Amsterdam nog altijd. Het is tijd om verstandig...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil luchtkwaliteit op alle scholen meten

Hoe schoon of schadelijk is de lucht op de Amsterdamse scholen? De Partij voor de Dieren Amsterdam dient een initiatiefvoorst...

Lees verder