Westerpark en Haven-Stad worden groener


14 februari 2020

Amsterdam bouwt 50.000-70.000 woningen in Haven-Stad nabij het Westerpark. Voor het groen zouden de nieuwe bewoners grotendeels afhankelijk zijn van het bestaande Westerpark, waar het nu al uitermate druk is. Dankzij een motie van Jennifer Bloemberg-Issa wordt het Westerpark nu buiten de groennorm voor Haven-Stad gehouden.

Met kunstmatige rekensommen werd het Westerpark vergroot, zonder ook maar een centimeter groen te voegen. Zo werden bijvoorbeeld grindpaden of taluds in het Westerpark opeens tot het 'groen voor Haven-Stad' gerekend. Raadslid Jennifer Bloemberg-Issa: "Het park is nu al enorm druk en het toevoegen van duizenden inwoners is onverantwoord. Daarom heb ik een motie ingediend om het Westerpark buiten de groennorm van HavenStad te houden. Die is met de volledige steun van de raad aangenomen. Een belangrijk signaal naar het college: een stad bouw je met meer dan een stapel stenen. Een groenere ambitie voor Haven-Stad en het Westerpark is hard nodig."

Ook maakt de Partij voor de Dieren zich zorgen om de gevolgen voor de biodiversiteit. De vos en de ijsvogel zijn twee prachtige bewoners van de tuinparken in het Westerpark. Laten zij zich nog zien bij drukke recreatie? Alle alarmbellen over het verlies aan biodiversiteit rinkelen. Amsterdam moet zich inzetten voor het behoud van de biodiversiteit.

Gerelateerd nieuws

Vuurwerkverbod in Amsterdam op initiatief Partij voor de Dieren

De gemeenteraad van Amsterdam heeft vandaag ingestemd met een totaalverbod op het afsteken van consumentenvuurwerk. Op initia...

Lees verder

‘Een eigen park hoort bij Haven-Stad’

Groene ambities zijn hard nodig bij het ontwerpen van nieuwe wijken, maar blijven in Amsterdam vaak steken op papier, aldus r...

Lees verder