Kinderen met een beperking niet meer buiten spel


Partij voor de Dieren wil meer toegan­ke­lijke speel­tuinen

10 juli 2019

Rennen, klauteren of schommelen. We staan er niet bij stil hoe normaal dat voor veel kinderen is. Op veel plekken in de stad zijn speeltuinen. Die zijn vrijwel allemaal ingericht op kinderen zonder een beperking, maar er zijn ook veel Amsterdamse kinderen die door een beperking in speeltuinen buiten spel staan. De Partij voor de Dieren wil dat alle kinderen in Amsterdam in hun buurt kunnen spelen.

Raadslid Jennifer Bloemberg-Issa: “Veel kinderen staan nu nog buiten spel. De Partij voor de Dieren wil dat er voldoende speeltuinen zijn waar kinderen met én zonder lichamelijke beperking samen kunnen spelen. Graag zien we dat het aantal speeltoestellen voor kinderen met een lichamelijke beperking verhoogd wordt in de stad.”

In een aangenomen gemeenteraadsmotie vraagt de Partij voor de Dieren het college om te inventariseren welke speeltuinen in Amsterdam geschikt of ongeschikt zijn voor kinderen met een lichamelijke beperking en de toegankelijkheid van speeltuinen ook te vermelden op de gemeentelijke website. Bij de aanleg van nieuwe speelvoorzieningen en bij het onderhoud van bestaande speelplaatsen moet de toegankelijkheid van speeltuinen verbeterd worden.

Gerelateerd nieuws

Van boom tot stroom

Jaarlijks worden er duizenden bomen gekapt in Amsterdam, ook zijn er veel snoeiwerkzaamheden en bomen zijn omgewaaid. Momente...

Lees verder

Commerciële festivals niet op kosten van de belastingbetaler

In Amsterdam zijn vele festivals en evenementen en daar hangt een hoog prijskaartje aan. Naast de afsluiting van parken en ge...

Lees verder