Succes: Amsterdam plant 750 extra bomen voor 750-jarig bestaan!


21 november 2023

Als het aan de stad ligt dan krijgt Amsterdam 750 extra bomen voor het 750-jarig jubileum van de stad. Dit gebeurt op voorstel van de Partij voor de Dieren én lokale initiatiefnemers uit de stad. Het 750-jarig jubileum is wat de Partij voor de Dieren betreft hét moment om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van de stad en wat is nu een duurzamer nalatenschap dan 750 bomen?

Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar, een ongelofelijke mijlpaal voor de stad. Het 750-jarig jubileum wordt in Amsterdam dan ook groots gevierd. Het thema is ‘Amsterdam. Voor altijd…’. Dit is wat de Partij voor de Dieren betreft een passend thema, echter vragen wij ons af of Amsterdam écht voor altijd is. De klimaat- en biodiversiteitscrisis bedreigen het leven op aarde dat wij allemaal koesteren en als we het tij niet snel weten te keren, vormen onder andere zeespiegelstijging, droogte, extreme neerslag en een dalende bodem een bedreiging voor de leefbaarheid van Amsterdam. Daarom is het van belang dat we tijdens het 750-jarig jubileum iets toevoegen aan de stad waar we nog jaren de vruchten van kunnen plukken.

Programmering Amsterdam 750

Op 20 oktober j.l. maakte het programmateam van Amsterdam 750 de programmering voor het jubileum bekend. Hierin is het plan van de Partij voor de Dieren en lokale initiatiefnemers om 750 extra bomen toe te voegen aan de stad opgenomen! Dit is geweldig nieuws! Het planten van bomen geeft letterlijk nieuw leven aan een stad. In tijden waarin de leefbaarheid van Amsterdam wordt bedreigd door klimaatverandering is het van belang om nieuw leven te koesteren.

Lees hier het volledige initiatiefvoorstel

Lees hier het opinieartikel van voormalig raadslid Jennifer Bloemberg-Issa

Gerelateerd nieuws

Meldpunt Vuurwerkoverlast

Vuurwerk veroorzaakt elke jaarwisseling angst en stress voor zowel dieren als mensen. Ieder jaar lopen honderden mensen letse...

Lees verder

De raad in beeld: op weg naar een circulaire economie

Deze raad hebben we ons weer ingezet voor de transitie naar een circulaire economie. Dit is een economie waarin groei en wins...

Lees verder