Ratten­schieter een halt toege­roepen


10 juli 2024

In een bizarre uitzending van AT5 "De Straten van Amsterdam" wordt een bezoekje gebracht aan Stichting de Mussen Toevlucht in de Rozenstraat. In het item, genaamd "Ratten worden niet oud in de Rozenstraat", wordt laten zien hoe een vrouw in haar eigen tuin ratten doodschiet met een luchtbuks. Er wordt ingezoomd op een rat die hierdoor overleden is. De vrouw en de presentatrice van AT5 staan hartelijk te lachen bij het dode wezen. De Partij voor de Dieren vindt het onacceptabel dat deze weerloze dieren worden doodgeschoten en kwam in actie. Met succes!

Judith Krom heeft met schriftelijke vragen het college op de hoogte gebracht van het zorgwekkende fragment. Ze vroeg of deze vrouw wel een ontheffing had voor het schieten van de ratten en riep op tot actie. Zo vroeg ze of er aangifte kon worden gedaan en of er een gesprek met de vrouw kon plaatsvinden.

Uit de beantwoording bleek dat de vrouw geen ontheffing had voor het schieten van de dieren, wat het afschieten van de ratten illegaal maakte. Dit is namelijk verboden. Er is nu gehandhaafd, en de luchtbuks zal niet meer gebruikt worden om de dieren te doden. In plaats daarvan wordt er ingezet op preventieve maatregelen om de ratten te weren.

Niemand hoort weerloze dieren dood te schieten, alleen omdat hun aanwezigheid niet bevalt. De Partij voor de Dieren zal altijd voor deze dieren opkomen. We zijn blij dat we dit voor deze ratten hebben kunnen betekenen!

Meer info:
Bekijk hier de uitzending met hierin de rattenschieter.
Lees hier onze schriftelijke vragen en de beantwoording
.

Gerelateerd nieuws

Succes: er komt structureel geld voor omgevallen stormbomen

Na eindeloos aandringen van de Partij voor de Dieren is het eindelijk gelukt: de wethouder heeft toegezegd jaarlijks minimaal...

Lees verder

Wordt het 'uitrendak' het nieuwe normaal?

In een brief van de wethouder stond deze zorgwekkende uitspraak: "De groeiende stad kan niet anders dan de beperkt beschikbar...

Lees verder