Maak de Open Dag van de Dieren­am­bu­lance mogelijk


Raadslid Anke Bakker stelt vragen aan het college

20 juni 2019

De Dierenambulance Amsterdam maakte gisteren bekend dat hun open dag niet door kan gaan vanwege de hoge kosten voor een vergunning. Voor de Dierenambulance en haar vrijwilligers is de open dag een belangrijk moment om te laten zien wat voor mooi werk de Dierenambulance doet. Raadslid Anke Bakker vindt het zeer onwenselijk dat de open dag door de hoge kosten niet door kan gaan en stelt vragen aan het college.

De open dag is een mooie gelegenheid om Amsterdammers kennis te laten maken met de Dierenambulance. Door de verkoop van hapjes en drankjes kan de organisatie ook wat inkomsten genereren. De totale kosten voor een vergunning zijn dit jaar €800 euro, waar dit vorige jaren rond de €300 euro was.

Raadslid Anke Bakker: “Het werk van de Dierenambulance is van groot belang voor de stad. De Dierenambulance vervult ook een wettelijke taak voor de gemeente en speelt daarbij een belangrijke rol in de doelstelling van het college voor een diervriendelijk Amsterdam. Ik wil graag weten of er maatwerk mogelijk is en of er bij het college meer soortgelijke gevallen bekend zijn waarbij de verhoogde leges een problematisch effect hebben.”

Steun het goede werk van de Dierenambulance
Heb jij een hart voor dieren in Amsterdam? Steun dan het mooie werk van de Dierenambulance! Doe een mooie donatie in onze collectebus voor de Dierenambulance!

Foto: Dierenambulance Amsterdam