Houd het Flevopark groen


27 februari 2019

De Partij voor de Dieren heeft kritische vragen gesteld over het volbouwen van het groene Flevopark. Er zijn plannen om het Flevoparkbad uit te breiden en een tramremise te plaatsen in dit park. PvdD-raadslid Jennifer Bloemberg vindt dat het schaarse groen in de stad beschermd moet worden.

Eerder dit jaar ontving de Amsterdamse Partij voor de Dierenfractie bezorgde berichten van omwonenden, die vrezen dat er veel natuur zal verdwijnen met de komst van het binnenbad en de tramremise. “De stad zou een gezonde leefomgeving moeten zijn voor alle bewoners en in het steeds drukker wordende Amsterdam is het daarom van groot belang om het schaarse groen te beschermen,” legt raadslid Jennifer Bloemberg uit. “Plannen om alle open plekken en groene ruimtes te bebouwen of met andere activiteiten te belasten moeten dan ook tegen gegaan worden. De Partij voor de Dieren fractie maakt zich zorgen over de afbreuk van het groen en wil daarom opheldering over de toekomst van het Flevopark.”

Bloemberg heeft het college onder meer gevraagd naar de status van de plannen en het besluitvormingsproces dat hieraan vooraf gaat. Lees de schriftelijke vragen hier.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Debat over mogelijk politiegeweld

Woensdag 13 februari heeft in de gemeenteraad een spoeddebat plaatsgevonden, over het schietincident bij de Nederlandse bank....

Lees verder

Groene ruimte in Amsterdam holt achteruit: PvdD vraagt om opheldering

De Partij voor de Dieren Amsterdam vraagt om opheldering over de groene ruimte die afneemt. Uit recent onderzoek van planolog...

Lees verder