Doe je mee aan de Vegan Walk, de Amster­damse Dieren­bingo of zwerf­vuilactie?


Tal van inte­res­sante acti­vi­teiten in Amsterdam

11 maart 2021

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseert de Partij voor de Dieren tal van activiteiten in Amsterdam, zoals culinaire wandelingen, webinars en een gezellige speurtocht door Amsterdam. Bekijk onze agenda voor alle activiteiten!

13 en 14 maart - Vegan Walks in de Pijp, Oost en West
In het weekend van 13 & 14 maart organiseert Partij voor de Dieren Amsterdam een culinaire wandeling langs vegan restaurants in verschillende stadsdelen van Amsterdam. Bij elk restaurant krijg je een plantaardig gerechtje voor onderweg. Dat is niet alleen leuk en lekker, hiermee steun je ook de horeca! Deze corona-proof activiteit stimuleert duurzame ondernemers in Amsterdam en is een voorproefje van het initiatiefvoorstel ‘Met Mes en Vork de Klimaatcrisis te lijf’. Bestel nu je tickets en lees langs welke restaurantjes je wandelt!

Dit kun je altijd doen! Amsterdamse Dierenbingo
In Amsterdam zijn prachtige dieren verstopt op onverwachte plekken. Wat denk je van een schildpad, kameel of zelfs een eenhoorn! Met onze bingotocht door Amsterdam vind je ze. Kijk goed om je heen om alle dieren op je bingokaart te ontdekken. Een gezellige individuele buitenactiviteit voor gezinnen of twee vrienden! Download hier je bingokaarten en de plattegrond!

14 maart: Zwerfvuilactie met duurzame docent Peter Siegel in het Westerpark
Alle grijpers verzamelen! Zondag gaan we zwerfvuil opruimen in het Westerpark. Doe je mee? Het is van 11:00 tot 12:30 uur. We verzamelen bij de Bakkerswinkel in het Westerpark (Polonceaukade 1). Neem je eigen grijper of een stel handschoenen mee. Heb je zelf geen grijper, neem dan contact op met Westerparkschoon of met Peter Siegel via Messenger.
Peter Siegel: "Waarom met de Partij voor de Dieren? De Partij voor de Dieren organiseert elke maand een zwerfvuilactie in de stad, dus niet alleen in verkiezingstijd! De partij gaat zowel politiek als op straat de strijd aan tegen plastic soep!"

14 maart: Klimaatmars
De tijd dringt! Er moet zo snel mogelijk een krachtig klimaatbeleid komen. Daarom wordt op 14 maart een Klimaatalarm georganiseerd in verschillende steden, ook in Amsterdam. Als initiatiefnemer van de Klimaatwet 1.5
is de Partij voor de Dieren er uiteraard bij in Amsterdam! Jij ook?

Webinar Zoonose
Leven na de pandemie, hoe houden we mens en dier gezond?' Kandidaat Tweede Kamerleden Eva Akerboom, Ines Kostić en Janneke Moedt (dierenarts) spraken in dit webinar over deze vraag. Wat is een zoönose en wat kan de landelijke politiek doen om een zoönose te bestrijden en voorkomen? Kijk hier terug.

Webinar Een schone lucht en een gezonde toekomst
Schiphol, biomassa en Tata Steel hebben gevolgen voor de luchtkwaliteit en leefbaarheid van omwonenden. Wil jij meer weten over een schone lucht en een gezonde toekomst? Op 9 maart gaven we een online lezing.