Amster­damse Dieren­bingo!


Speur­tocht door de binnenstad

In Amsterdam leven heel veel dieren. Zo vliegen er vlinders door de lucht; zwemmen er zwanen in de grachten en hoppen er konijnen door de parken. Maar er zijn ook prachtige dieren verstopt op onverwachte plekken. Wat denk je van een schildpad, kameel of zelfs een eenhoorn! Met onze bingotocht door Amsterdam vind je ze. Kijk goed om je heen om alle dieren op je bingokaart te ontdekken. Een gezellige individuele buitenactiviteit voor gezinnen, vrienden of gewoon alleen.

Hoe speel je de Dierenbingo?

Je bepaalt zelf de route van de speurtocht en kunt dus overal beginnen. Gebruik deze kaart op Google Maps met aanwijzingen waar je de dieren kunt vinden.

Als hint hebben we sommige dieren aangeduid met een icoontje van het betreffende dier. Op andere plekken is het een verrassing welk dier er te vinden is, daar zie je een voetafdrukje op de kaart. Spot je een dier en staat deze op je bingokaart? Dan mag je deze afstrepen. Er staan ook enkele echte dieren op de bingokaart die je mag aankruisen. Denk bijvoorbeeld aan een meeuw die voorbij vliegt.

Download één bingokaart per speler: dierenbingokaart 1, bingokaart 2, bingokaart 3, bingokaart 4. Met de plattegrond van de Amsterdamse binnenstad kun je op zoek naar alle dieren op je bingokaart.

Deel op social media
Deel jouw vondsten! En tag de Partij voor de Dieren met @pvddamsterdam op Instagram, Facebook of Twitter. En maak kans op een vogelhuisje!