De leeuwen verlaten Artis


Partij voor de Dieren dringt al lang aan op een beter leven voor de leeuwen

30 januari 2021

Artis neemt afscheid van de leeuwen, omdat de dierentuin een nieuw leeuwenverblijf niet kan betalen. In de gemeenteraad dringt de Partij voor de Dieren al lang aan op een beter leven voor de leeuwen in Artis. In de toekomst wil de fractie geen nieuwe leeuwen meer in Artis.

In oktober werd bekend dat Artis de bouw van een groter leeuwenverblijf uitstelde in verband met financiële problemen door corona. Raadslid Anke Bakker drong er bij de wethouder Dierenwelzijn op aan dat de leeuwen meer ruimte zouden krijgen om hun soorteigen gedrag te vertonen. De Partij voor de Dieren is verheugd dat Artis inziet dat het huidige leeuwenverblijf niet voldoet.

Geen nieuwe leeuwen
Raadslid Anke Bakker: "In de toekomst sluit Artis nieuwe leeuwen niet uit, maar wat de Partij voor de Dieren betreft is er geen plek voor nieuwe leeuwen in Artis. Het verbeteren van dierenwelzijn, waaronder het verminderen van het aantal soorten en dieren, het vergroten van leefruimte en het beperken van het aantal dieren met een grote natuurlijke habitat is onderdeel van de voorwaarden voor de gemeentesubsidie aan Artis."

Tijd om dierentuinen te sluiten

Is het tijd om de deuren van dierentuinen definitief te sluiten? Op radio 1 ging fractievoorzitter Johnas van Lammeren in debat over deze vraag. Bekijk het hier terug. Wil je meer weten over ons standpunt? Lees onze opinie-artikelen: ‘Stop met dieren uitbuiten, maak van Artis een opvangcentrum’ en 'Artis is ons levende koloniale erfgoed waar velen de ogen nog voor sluiten'. En lees ons standpunt over Artis.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdam gaat met mes en vork de klimaatcrisis te lijf

Amsterdam pakt een leidende rol in het klimaatbestendig maken van het voedselaanbod in de hoofdstad. Op initiatief van de Par...

Lees verder

Bomenkap in West spant de kroon

Anke Bakker (raadslid Partij voor de Dieren) trekt aan de bel over forse bomenkap in stadsdeel West. Overal in de stad wordt ...

Lees verder