Waarom moeten alle bomen weg op de Rozen­gracht?


De Partij voor de Dieren stelt vragen aan het college

29 augustus 2019

Opnieuw komt het college met een rigoureus plan om alle bomen in een straat te kappen. Dit keer gaat het om de Rozengracht. In een bewonersbrief staat dat mogelijk alle 33 bomen in de straat worden gekapt voor een herinrichting. De Partij voor de Dieren stelt kritische vragen aan het college. Ook is er een petitie gestart.

Raadslid Anke Bakker: "Enkele weken geleden werden bewoners in Oost al verbluft door de voorgenomen kap van alle bomen in de Eerste van Swindenstraat. En al eerder zagen Amsterdammers alle bomen in de Frederik Hendrikstraat verdwijnen. De fractie van de Partij voor de Dieren vindt dat bomen bescherming verdienen en niet achteloos gekapt moeten worden. Bij herinrichtingen zou het uitgangspunt niet moeten zijn om bij voorbaat alle bomen te willen kappen, maar om zoveel mogelijk bomen te behouden."

De Partij voor de Dieren wil weten waarom alle bomen gekapt worden voor de herinrichting. En of er alternatieven zijn onderzocht waarbij de bomen behouden kunnen blijven. "Het kost tientallen jaren voordat nieuwe jonge aanplant weer dezelfde kwaliteiten (luchtzuivering, waterberging en biodiversiteit) heeft als de huidige oude bomen in de straat. Beseft het college dat en past het kappen van zoveel bomen bij de groene ambities van het college?"

Wil jij ook dat de bomen op de Rozengracht blijven?
Teken de petitie 'Behoud de bomenpracht op de Rozengracht'.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Johnas van Lammeren: voorvechter van de dieren

Hij zit al sinds 2010 in de gemeenteraad en is daarmee het vleesgeworden boegbeeld van de Amsterdamse tak van de Partij voor ...

Lees verder

Park of zandvlakte? Raadslid Anke Bakker stelt vragen over het Sarphatipark

Het Sarphatipark zou een opknapbeurt krijgen. Eind vorig jaar begonnen de werkzaamheden. Wie op dit moment het park in wandel...

Lees verder