Amsterdam zet in op vergroening school­pleinen


14 februari 2019


Afgelopen woensdag is een voorstel van PvdD-raadslid Jennifer Bloemberg-Issa aangenomen om Amsterdamse schoolpleinen verder te vergroenen. Het vergroenen van schoolpleinen draagt bij aan klimaatadaptatie en gaat hittestress en wateroverlast tegen.


Het stadsbestuur zet in op vergroening van schoolpleinen van het primair en (voortgezet) speciaal onderwijs. Dankzij de aangenomen motie van de Partij voor de Dieren, mede ingediend door de Christen Unie, D66 en Groen Links, wordt er gekeken om met samenwerking met de provincie ook te kijken of pleinen van voortgezet onderwijs en MBO scholen te vergroenen. Dit is niet alleen goed voor de natuurbeleving en gezondheid van de leerlingen, het draagt ook nog eens bij aan de klimaatadaptatie van de stad.

De provincie Noord-Holland heeft afgelopen najaar, na het aannemen van een voorstel van de provinciale fractie van de Partij voor de Dieren, toegezegd om scholen te helpen vergroenen. De provincie gaat hier hun netwerk en kennis voor inzetten.

Gerelateerd nieuws

Raadsvragen: nog altijd slechte grondkwaliteit Bongerd in Noord

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft schriftelijke vragen gesteld over de grondkwaliteit in De Bongerd. De wijk heeft all...

Lees verder

Debat over mogelijk politiegeweld

Woensdag 13 februari heeft in de gemeenteraad een spoeddebat plaatsgevonden, over het schietincident bij de Nederlandse bank....

Lees verder