Daniëlle Akkermans


Beleids­me­de­werker

Voor Daniëlle is de waarde van zowel natuur als mens en dier van groot belang. Ze ziet deze als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze streeft dan ook naar een balans tussen deze drie, zeker in een stad als Amsterdam. Hier is het leven een onophoudelijke activiteit van mensen en dieren. We leggen met z’n allen heel wat afstanden af door deze mooie stad. En juist in een drukke stad is het van essentieel belang voor het welzijn van al haar inwoners dat we de intrinsieke waarde van die inwoners erkennen, een plaats geven binnen de stad, en het welzijn waarborgen. Want alleen wanneer de stad voldoende ruimte biedt aan al haar inwoners is deze echt bewoonbaar.

Haar grootste drijfveer is de vraag “In welke stad zou je willen wonen?”. Natuurlijk, de stad zou volledig bebouwd kunnen worden, en soms lijkt het alsof dit ten gunste van de mens zou zijn. Maar Daniëlle is ervan overtuigd dat dat niet is waar de Amsterdammer het meest bij gebaat is. Kijk alleen al naar alle Amsterdamse parken in de zomer; een wirwar aan mensen die genieten van een stukje natuur bij hen om de hoek. Of kijk naar de Amstel en de Sloterplas, waar veel Amsterdammers door weer en wind hun sport beoefenen en op die manier de seizoenen ervaren. In de ideale stad zijn mens, dier en natuur in balans en hebben we oog voor elkaar.

In haar dagelijks leven is Daniëlle een pragmatische activist. Ze is gepassioneerd veganist en vindt geluk in de eerste zanglijster of gierzwaluw van het jaar, of wanneer het Amsterdamse bos de kleuren van de herfst aanneemt. Met die compassie voor haar omgeving probeert ze mensen te enthousiasmeren en te laten zien hoe waardevol de natuur om ons heen is. Daniëlle heeft na haar bachelor Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam haar master Environmental Sciences in Wageningen gevolgd en is afgestudeerd in Environmental Policy.