Park of zand­vlakte? Raadslid Anke Bakker stelt vragen over het Sarp­ha­tipark


11 september 2019

Het Sarphatipark zou een opknapbeurt krijgen. Eind vorig jaar begonnen de werkzaamheden. Wie op dit moment het park in wandelt, via de ingang ten hoogte van de Tweede Jan van der Heijdenstraat, stuit regelrecht op een afgezette zandvlakte. Links van het veld is het park omgetoverd tot openbare sportschool met verharde ondergrond. Kortom, van een groen park is in dit gebied geen sprake meer: het is een grijs plein met een paar bomen geworden. Raadslid Anke Bakker stelt daarom kritische vragen aan het college.

De Echo schreef op 12 juli 2019 nog over een buurtbewoner, tevens woordvoerder van Stichting Sarphatipark, die zijn onvrede uitte over de zandvlakte, over de enorme wildgroei aan sportattributen, speeltoestellen en pingpongtafels terwijl simpele bankjes om op te zitten nu nagenoeg ontbreken. Hij verwonderde zich daarnaast over oude kapotte prullenbakken die zijn blijven staan. Een woordvoerder van stadsdeel Zuid verklaart in het artikel dat er op het zandveld gras is ingezaaid en dat over ongeveer drie weken bankjes worden geplaatst. We zijn inmiddels bijna twee maanden verder en er is niets veranderd.

De Partij voor de Dieren-fractie vindt het opmerkelijk dat het groen in Amsterdam almaar wordt opgeofferd en dat er geen aandacht is voor zaken die werkelijk van belang zijn. Als het college dit geen halt toeroept, worden alle groene parken langzamerhand stenen pretparken.

Foto header: Franklin Heijnen

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Waarom moeten alle bomen weg op de Rozengracht?

Opnieuw komt het college met een rigoureus plan om alle bomen in een straat te kappen. Dit keer gaat het om de Rozengracht. I...

Lees verder

Kinderboerderij in het Rembrandtpark viert Oudere Dierendag

Op kinderboerderij De Uylenburg in Amsterdam werd vandaag Oudere Dierendag gevierd. De reden? Op veel kinderboerderijen krijg...

Lees verder