Succes: Amsterdam dringt bij Den Haag aan op verbod pony­feestjes


18 juni 2024

De nieuwe zorgelijke trend van ponyfeestjes, waarbij pony's worden beschilderd, verkleed en bereden worden door kinderen, heeft geleid tot actie van de Partij voor de Dieren. Door het hele land, en ook in Amsterdam, zijn er pony's te huur voor dit soort evenementen. Dankzij onze inspanningen gaat de wethouder nu aandringen op een verbod. Een belangrijke stap richting het stoppen van de zoveelste vorm van dierenuitbuiting.

Manen en hoeven geverfd: pony’s verkleed als unicorn op feestje: populair bij kinderen, maar ‘zorgelijke ontwikkeling’, kopt RTL Nieuws op 5 juni. Ponyfeestjes, waarop pony’s beschilderd, verkleed en bereden worden voor en door kinderen, zijn een zorgwekkende nieuwe trend. Door het hele land zijn pony’s te huur waar dit mee gedaan kan worden. Ook in Amsterdam zijn deze pony’s op meerdere plekken te huur.

Voor de Partij voor de Dieren genoeg redenen om meteen in actie te komen. Tijdens de commissie sprak Judith zich uit. “We zijn nog niet van puppy-yoga af, of er is alweer een nieuwe bizarre vorm van dierenuitbuiting: verklede pony's op kinderfeestjes. Ze krijgen geschilderde manen en hoeven, een hoorn op hun hoofd, en de kinderen mogen onbeperkt rondjes rijden.”

Judith vervolgt: “wéér worden dieren als verdienmodel ingezet, ten koste van hun welzijn. De Partij voor de Dieren wil deze trend snel stoppen. Bij puppy-yoga zagen we dat druk uitoefenen helpt: er komt een landelijk verbod.” Daarom vroeg Judith aan de wethouder of hij bereid is om hetzelfde signaal af te geven richting de ponyverhuurders.

De wethouder antwoordde instemmend. Hij noemde de ponyfeestjes een “onsmakelijke manier om gebruik, of zelfs misbruik, te maken van pony’s”. Hij is er zeker toe bereid om in Den Haag invloed uit te oefenen om een verbod te krijgen. Omdat dit met de puppy-yoga ook gelukt is, hebben wij hoop. Wordt vervolgd!

Meer lezen?
Lees hier meer over de ponyfeestjes:

- RTL Nieuws over de ponyfeestjes: https://www.rtl.nl/nieuws/arti...
- NOS Jeugdjournaal over de ponyfeestjes: https://jeugdjournaal.nl/artik...

Lees hier meer over ons recente succes omtrent puppy-yoga:
- De Partij voor de Dieren stuurt aan op verbod puppy-yoga: https://www.parool.nl/amsterda...
- Er komt een verbod op puppy-yoga: https://www.parool.nl/amsterda...

Gerelateerd nieuws

Dubbel winst! Derde partij van Amsterdam, zetelbehoud in EU en tegenstemmers zegevieren in referendum

Op 6 juni werden zowel de Europese Verkiezingen als het Referendum Hoofdgroenstructuur gehouden. Voor onze partij waren dit t...

Lees verder

De Partij voor de Dieren verontwaardigd om korte reactie stadsbestuur op ARTIS-voorstel: “de dieren verdienen meer dan dit.”

In hartje Amsterdam leven honderden diersoorten samen op 15,1 hectare grond. Hun dagen slijten zij in kleine, kunstmatige ver...

Lees verder