Partij voor de Dieren vraagt spoed­debat aan over Schiphol-uitspraken wethouder Kock


21 juni 2019

Fractievoorzitter Johnas van Lammeren vraagt een spoeddebat aan over de uitspraken van wethouder Kock in het programma Park Politiek. De wethouder geeft hierbij aan dat hij een opdracht van de gemeenteraad niet zou uitvoeren.

In het programma zegt wethouder Kock (5 minuut 42) over juridisch procederen tegen Schiphol het volgende: “De kans dat we dat gaan doen is nul, ehh dat gaan we natuurlijk gewoon niet doen.” De interviewer antwoordt daarop dat er wel steun voor is in de gemeenteraad. Wethouder Kock: ”Nou dat weet ik niet, ehh dat maakt, eh ook niet, niet zo heel veel uit, het is zo een slecht idee dat gaan we nooit doen…”

De Partij voor de Dieren wil weten of dit een op een op zich staand voorbeeld is waarin de wethouder aangeeft dat hij een opdracht van de raad niet zou uitvoeren. En wat het afwegingskader is van de wethouder om een opdracht wel of niet uit te voeren. En wie bedoelt de wethouder met 'we'?

De Partij voor de Dieren wil weten hoe deze houding van de wethouder zich verhoudt met het hoogste politieke Amsterdamse orgaan, de gemeenteraad van Amsterdam.

Gerelateerd nieuws

Amsterdam roept de klimaatcrisis uit

Amsterdam heeft als eerste Nederlandse stad de klimaatcrisis uitgeroepen. Hiermee geeft zij navolging aan wereldsteden als Lo...

Lees verder

Misstanden op Hollandsche Manege

Op de Hollandse Manege op de Overtoom zijn opnieuw misstanden geconstateerd door stichting Dier & Recht. De Partij voor de Di...

Lees verder