Ridi­cu­li­seren helpt niet tegen dierenleed


Geen ton subsidie voor Jumping Amsterdam

27 januari 2022

Elk jaar subsidieert de gemeente Amsterdam het exclusieve evenement Jumping Amsterdam met 100.000 euro subsidie. De paardensport gaat gepaard met dierenleed. Partij voor de Dieren en GroenLinks dienden samen een motie om subsidies aan evenementen met dieren en in het bijzonder aan Jumping Amsterdam te stoppen. Niet alle politieke partijen wensten het dierenleed en de torenhoge subsidie aan te pakken en maakten het dierenleed belachelijk.

Dierenleed belachelijk maken
Helaas zijn er politieke partijen die dierenleed ridiculiseren, niet willen aanpakken en de aandacht willen afleiden door off topic te gaan en het onderwerp belachelijk maken. Daar zijn de paarden die dierenleed wordt aangedaan niet mee gediend.

Dierenleed in de paardensport

Stichting Dier&Recht heeft onderzocht dat door het gebruik van dwangmiddelen de paardensport zeer dieronvriendelijk is. Er is sprake van pijn en verwondingen bij sportpaarden. Paarden worden tot het uiterste gedreven voor het winnen van prijzengeld. Uit eerder onderzoek blijkt dat 83 procent van de onderzochte sportpaarden een of meerdere verwondingen in de mond heeft door het trekken aan de teugels. Meer dan 20.000 mensen ondertekenden de petitie ‘Stop de pijn in de paardensport’.

Een ton subsidie en VIP-kaarten

De gemeente Amsterdam is hoofdsponsor van Jumping Amsterdam, vanuit de sportbegroting en subsidieert het event jaarlijks met een ton belastinggeld. Ook nodigt Amsterdam gasten uit op de VIP-tribune. Amsterdam is een stad waar dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. Paardenevenementen met hun dierenwelzijnsproblematiek en commerciële aard zouden niet in aanmerking horen te komen voor subsidies.

Lees verder:
Motie stop subsidies aan evenementen met dieren in het bijzonder aan Jumping Amsterdam


‘Jumping Amsterdam is niet diervriendelijk, toch is de gemeente wéér hoofdsponsor’


Een dieronvriendelijk paardenevenement verdient geen subsidie!

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Draag bij aan het verkiezingssucces van de Partij voor de Dieren!

Op 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Over 10 weken krijgen we de kans om van Amsterdam de groenste, duurzaamste en ...

Lees verder

Successen voor dierenwelzijn

Succes in de gemeenteraad! Er komt meer aandacht voor het onderhoud van kinderboerderijen en een onderzoek naar een verbod op...

Lees verder