Nog een jaar langer koets­paarden op de Dam


14 maart 2019

De paarden op de Dam staan ook deze zomer nog in de verzengende hitte. Hoewel er vorig jaar een initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren werd aangenomen om de vergunningen per april 2019 te beëindigen, heeft het college deze met een jaar verlengd. De gemeenteraad werd hier pas achteraf van op de hoogte gesteld. Uit het spoeddebat in de gemeenteraad woensdag bleek dat er niks meer aan gedaan kan worden. De hele oppositie vroeg om een feitenrelaas over hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar de complete coalitie stemde dit verzoek weg.

“Het is treurig dat de trage Amsterdamse bureaucratie dierenwelzijn zo in de weg zit,” vindt raadslid Anke Bakker. “Er wordt gewoon een raadsbesluit weggeslagen en vervolgens krijgen we geen uitgebreide inlichting over wat er nou is mis gegaan. We zullen dit jaar extra vinger aan de pols houden om ervoor te zorgen dat de vergunning vanaf april 2020 écht beëindigd worden.”

De Partij voor de Dieren had het liefst al veel eerder gezien dat er werd gestopt met het gebruik van paarden op de Dam, maar moest uiteindelijk akkoord gaan met het beëindigen van de vergunningen in april 2019. Nu zal het nog een jaar duren voor de toeristische koetsen uit de drukke binnenstad verdwijnen.

Gerelateerd nieuws

Coalitie legt kosten van festivals neer bij de burger

Grote evenementen brengen schade toe aan onze prachtige Amsterdamse parken. Het college doet daarom bodemonderzoek en legt de...

Lees verder

Gezonder en duurzaam aanbod in schoolkantines

Het college gaat de mogelijkheden onderzoeken om schoolkantines duurzamer, gezonder en diervriendelijker te maken. Dit naar a...

Lees verder