Niet in de haak: controle op henge­laars ontbreekt


18 mei 2019

Nog altijd staat Amsterdam het toe dat hengelaars voor de 'sport' vissen uit het water halen, zelfs met weerhaken. De gemeenteraad van Amsterdam stemde in 2017 helaas voor een overeenkomst van 6 jaar met de Amsterdamse Hengelsportvereniging. De gemaakte afspraken worden echter nog niet nagekomen.

Afspraken in de overeenkomst
Volgens de overeenkomst met de gemeente moeten de hengelaars plannen voorleggen waarin onder andere staat welke vistuigen gebruikt mogen worden, hoeveel vissen er op welke plek worden uitgezet en hoe afspraken met de gemeente worden nagekomen. Wat de Partij voor de Dieren betreft is hengelen een dieronvriendelijke bezigheid die gestopt zou moeten worden, maar zolang het nog gebeurt moeten in elk geval de gemaakte afspraken nageleefd worden.

Plannen ontbreken
Duoraadslid Eva Akerboom vroeg de wethouder Dierenwelzijn in de raadscommissie waar de plannen van de hengelaars blijven. Die blijken er nog niet te zijn en komen pas in augustus. De onderwaterjacht krijgt dus al meer dan een jaar lang vrij spel. De Partij voor de Dieren blijft alle kansen aangrijpen om de hengelsport te verbieden.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Kunstenaars confronteren Nuon/Vattenfall met Art Action tegen Biomassacentrale

Morgenochtend - vrijdag 17 mei om 09.00 uur zal een kunstenaarsgroep de Art Action (1): ‘De Zeven Zonden van Biomassa’ ui...

Lees verder

Gemeente Amsterdam wordt vegetarisch

De catering van de gemeente Amsterdam op borrels, recepties, vergaderlunches en andere evenementen wordt vegetarisch. Amsterd...

Lees verder