Geen verkoop van levende kreeften en krabben meer op Amster­damse markten


Ook verkoop van bont op de markt wordt verboden

17 september 2021

Goed nieuws! Levende kreeften en krabben mogen niet meer verkocht worden op de Amsterdamse markten. Ook komt er een verbod op de verkoop van bont. Na jaren van aandringen door de Partij voor de Dieren heeft het college hiertoe besloten. Het verbod gaat in vanaf 2022 en geldt voor de 34 markten van Amsterdam.

Fractievoorzitter Johnas van Lammeren: "De Partij voor de Dieren is verheugd dat er eindelijk een verbod op de verkoop van krabben en kreeften komt. Deze dieren worden levend getransporteerd en verkocht , waar ze met vastgebonden scharen wachten op hun gruwelijke lot om levend gekookt te worden."

Ook de verkoop van bont is vanaf 2022 niet meer mogelijk op de markt. Bont is een uitermate wreed, dieronvriendelijk en overbodig modeproduct waar een wereld van dierenleed achter schuilgaat. Voor een bontjas worden dieren in draadkooien gehouden of in wildklemmen gevangen. Pelsdieren worden levend gevild of geëlektrocuteerd.

Het verbod op bont en kreeften en krabben wordt geregeld via de Marktverordening, waarin de regels voor markten zijn vastgelegd. De verkoop in winkels kan op gemeentelijk niveau niet verboden worden.

Wij staan voor:

Wij zijn tegen:

Gerelateerd nieuws

Museum op de Zuidas: tegen welke prijs?

In het oude rechtbankgebouw op de Zuidas komt een nieuw museum van de Hartwig Art Foundation, een stichting van miljardair Ro...

Lees verder

Amsterdamse JA-JA-sticker van Partij voor de Dieren krijgt landelijke impact

De Hoge Raad heeft de gemeente Amsterdam in het gelijkgesteld over de invoering van de JA-JA-sticker. De sticker is het voors...

Lees verder