Doe mee aan de Groene Revolutie Amsterdam


Mani­fes­tatie 12 februari, 13:00 uur op de Dam

2 februari 2022

Groen, parken, stadsnatuur en natuurlandschap worden in Amsterdam bedreigd. Het stadsbestuur pronkt met rigoureuze vergroening, maar de werkelijkheid is anders. Daarom start op 12 februari, 13:00 uur op de Dam de Groene Revolutie Amsterdam!

Een greep uit de plannen van de gemeente: plastic kunstgrasvelden in het Diemerpark, de Meervaart in de Sloterplas, het bebouwen van de Lutkemeerpolder, parkeergarages in de hoofdgroenstructuur, windturbines in kwetsbaar vogelgebied, de festivalisering van de stadsparken, sjoemelgroen bij bouwprojecten, bomen kappen voor een evenemententerrein in het Noorderpark, snelfietspaden door de volkstuinen, een bus/tram-baan door het Westerpark of de aantasting van de Bretten met intensieve recreatie.

Het groen verdwijnt in hard tempo
Door bouwwoede en stedelijke verdichting verdwenen er jaarlijks meer dan 44 voetbalvelden aan groen in onze stad. En die krijgen we nooit meer terug! De klimaatcrisis en de drastische achteruitgang van de biodiversiteit vragen om het beschermen en versterken van de stadsnatuur.

Amsterdammers hebben het groen hard nodig
Bewoners hebben de stadsnatuur hard nodig om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. In het bos, het park, aan het water en op de volkstuin kom je tot rust en ontmoet je je buurtgenoten. In de klimaat- en biodiversiteitscrisis is het groen van levensbelang, zeker voor een hittebestendige stad.

De natuur kan niet demonstreren, wij wel!
De Groene Revolutie start op zaterdag 12 februari om 13:00 uur op de Dam. Samen lopen we naar de Stopera om het stadhuis rigoureus te vergroenen. Trek je groenste kleren aan, maak een groene vlag en kom naar de manifestatie! Lees meer op de website van de Groene Revolutie Amsterdam en in de flyer.

De Groene Revolutie Amsterdam wordt georganiseerd voor en door bewoners(groepen) die zich in alle stadsdelen inzetten voor de Amsterdamse stadsnatuur en staat los van politieke partijen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Successen voor dierenwelzijn

Succes in de gemeenteraad! Er komt meer aandacht voor het onderhoud van kinderboerderijen en een onderzoek naar een verbod op...

Lees verder

Verbeter de wereld, begin in Amsterdam

De Partij voor de Dieren Amsterdam trapt maandag 17 januari de verkiezingscampagne af en wil de wethouder voor Klimaat en Gro...

Lees verder