Diner of borrelhap op stadhuis?


Amsterdam kiest voor vege­ta­risch op voorstel van Partij voor de Dieren

19 september 2019

De catering van de gemeente Amsterdam op borrels, recepties, vergaderlunches en andere bijeenkomsten wordt vegetarisch. Amsterdam zal per 1 januari 2020 alleen nog vis en vlees aanbieden als mensen daar expliciet om vragen, zo heeft de gemeenteraad donderdag besloten in reactie op het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren. Fractievoorzitter Johnas van Lammeren diende het voorstel 'Carnivoor? Geef het door!' in.

Succesvolle stap richting diervriendelijke gemeente
"In plaats van 'zijn er ook vegetariërs?' wordt het 'zijn er ook vleeseters'? De keuzevrijheid blijft geheel in stand, alleen de sociale norm wordt omgedraaid. Dit is een hele goede stap richting bewustwording. Voor volledig plantaardig is het helaas nog te vroeg bij de gemeente, maar ook dat komt er ongetwijfeld nog aan.", aldus fractievoorzitter Johnas van Lammeren.

Goed voor klimaat en gezondheid
Minder vlees eten is diervriendelijk en goed voor het klimaat. Zo wordt wel gezegd dat als de hele wereld zou stoppen met vlees eten in één klap bijna alle klimaatdoelen van Parijs gehaald zouden zijn. Daarnaast is een plantaardig dieet gezond, wat ondersteund wordt door het Voedingscentrum. Naast de gemeente Amsterdam zijn ook de lunches van de gemeente Utrecht en de diners van het ministerie van OCW vegetarisch op initiatief van de Partij voor de Dieren.

Gerelateerd nieuws

Kinderboerderij in het Rembrandtpark viert Oudere Dierendag

Op kinderboerderij De Uylenburg in Amsterdam werd vandaag Oudere Dierendag gevierd. De reden? Op veel kinderboerderijen krijg...

Lees verder

Amsterdamse JA-JA-sticker van Partij voor de Dieren krijgt landelijke impact

Het bezorgen van ongevraagde reclame behoort in Amsterdam definitief tot de verleden tijd. De rechtbank deed vandaag uitspraa...

Lees verder