Dieren­op­vang­centrum de Toevlucht krijgt toch extra geld


19 juli 2023

De Toevlucht is een fantastische plek in Amsterdam. Alle dieren die gewond zijn worden, na melding, door de Dierenambulance hiernaartoe gebracht. Gewonde jonge vogeltjes, watervogels met vishaken door hun bek, maar ook onder andere vossen, konijnen en haasjes worden hier liefdevol opgevangen en verzorgd.

Helaas lijdt de Toevlucht momenteel onder personeelstekorten als gevolg van een financieel tekort. Hierdoor komt de zorg voor gewonde Amsterdamse dieren in gevaar. In de Voorjaarsnota is een incidenteel bedrag van 50.000 euro toegezegd. Dit is echter niet voldoende.

Maar we hebben goed nieuws! De Wethouder Dierenwelzijn is overstag gegaan en heeft een extra 56.000 euro aan de Toevlucht toegezegd! Dit kwam mede door het aandringen van de Partij voor de Dieren. We blijven ons inzetten voor structurele ondersteuning van dierenwelzijnsorganisaties zodat deze organisaties hun werk goed kunnen blijven doen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Lobby eruit, burger erin

De gemeente gaat haar inwoners nog meer betrekken bij het opstellen van het beleid. Deze collegeperiode (2022-2026) zullen er...

Lees verder

Geen gezin hoort op straat

Gezinnen die maandenlang in een kelderbox moeten wonen of in een bushokje moeten slapen... Ook in Amsterdam doen zich schrijn...

Lees verder