Corona­crisis in Amsterdam: samen zetten we de schouders eronder


19 maart 2020

Het Corona-virus heeft het leven in Amsterdam in korte tijd flink veranderd. Het is een verontrustende periode die veel van ons Amsterdammers vraagt. De Partij voor de Dieren wil iedereen veel sterkte toewensen, dank uitspreken aan alle harde werkers en laten weten hoe we bereikbaar zijn.

In Amsterdam wordt met man en macht gewerkt om het Corona-virus te bedwingen. Grote dank aan alle artsen en verpleegkundigen die zorgdragen voor patiënten. Ook veel dank aan al die mensen die Amsterdam laten draaien, zoals reinigingsmedewerkers, caissières, agenten, kinderopvangmedewerkers, docenten, boodschappenbezorgers en OV-personeel. En bijzondere dank ook aan de Dierenambulance, de dierenartsen, medewerkers en vrijwilligers van de dierenopvang, die ook in deze tijd zonder voorbehoud klaarstaan voor dieren in nood.

We gaan deze crisis samen te lijf
De Corona-crisis laat ons zien wat van wezenlijk belang is: gezondheid en familie en vrienden in onze nabijheid. Het is bijzonder om te zien hoe Amsterdammers samen deze uitdaging aangaan. Buren helpen elkaar en bijzondere en creatieve acties ontstaan om elkaar door deze tijd heen te helpen. Deze tijd brengt ook angst, onzekerheid en vergt discipline. Zorg goed voor elkaar en houd je aan de regels van het afstand bewaren om het virus in te dammen.

Partij voor de Dieren blijft bereikbaar
Ook de fractie van de Partij voor de Dieren Amsterdam werkt nu vanuit huis. Raadsleden en fractiemedewerkers blijven goed bereikbaar via de mail. Uiteraard hopen we dat deze gezondheidscrisis snel minder ernstig is en we elkaar in goede gezondheid weer mogen treffen!

Johnas van Lammeren
Fractievoorzitter Partij voor de Dieren Amsterdam