Bruut geweld tegen poli­tie­paarden tijdens demon­stratie Muse­um­plein


Partij voor de Dieren veroor­deelt het geweld

21 januari 2021

Drie politiepaarden zijn mishandeld tijdens de demonstratie op het Museumplein. Eén paard is zelfs viermaal op het hoofd geslagen met een ploertendoder, een wapenstok met een loden kop. Tijdens de rellen is er ook vuurwerk afgestoken en werden agenten en paarden belaagd met stenen. Fractievoorzitter Johnas van Lammeren uitte zijn grote ongenoegen hierover tijdens het debat over de demonstratie in de gemeenteraad.

"Ik wil de politie bedanken voor hun inzet om de stad veilig te houden, want tijdens je werk gewond raken is niet normaal en komt te vaak voor. Er zijn nu ook paarden gewond geraakt. Ik veroordeel het gedrag van de demonstranten. We mogen ons niet met de rechtspraak bemoeien, maar de Partij voor de Dieren hoopt dat de driehoek de verdachte(n) elke mogelijke boete zal opleggen. Dit gaat echt elke grens over", zegt Johnas van Lammeren.

Ook wil de Partij voor de Dieren weten wat het beleid is ten aanzien van de inzet van paarden en honden. Johnas van Lammeren: "Wanneer zetten we dieren in voor handhaving? Waar ligt die grens en wanneer wordt het risico voor paarden te groot? Ik ken de kracht van paarden, zoals bij de rellen bij Hoek van Holland waar paarden een grote rol hebben gespeeld, maar ook paarden hebben bescherming nodig. Ik wil graag horen wat de regels zijn en hoe we zorgen dat de dieren zo ongeschonden mogelijk blijven." De burgemeester heeft toegezegd een brief hierover aan de gemeenteraad toe te sturen.

Lees ook:

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdam vol windmolens?

De wereld zit in een klimaatcrisis en een duurzame energietransitie is dringend nodig. In Amsterdam zoekt het college naar lo...

Lees verder

Amsterdam gaat met mes en vork de klimaatcrisis te lijf

Amsterdam pakt een leidende rol in het klimaatbestendig maken van het voedselaanbod in de hoofdstad. Op initiatief van de Par...

Lees verder