Amsterdam zet in op natuur­be­scherming in het Twiske


Ziens­wijze aangepast na vragen van Partij voor de Dieren

27 mei 2019

Komen er wel of geen vakantiewoningen in het Twiske? Voor de Partij voor de Dieren staat de natuur voorop in het gebied. Na vragen van de Partij voor de Dieren meldt wethouder Marieke van Doorninck (GroenLinks) dat Amsterdam een camping in het Natura2000- en NatuurNetwerkNederland-gebied 'niet snel ziet gebeuren'.

Amsterdam zet in op natuur
De camping past volgens de wethouder niet binnen het bestemmingsplan, Natura2000 en NNN. De in te zenden zienswijze van Amsterdam wordt aangepast op verzoek van de Partij voor de Dieren. Daarin komt te staan dat voor de gemeente Amsterdam natuurbescherming in het Twiske voorop staat. De gemeente Amsterdam is lid van het bestuur van het recreatieschap Twiske-Waterland. In het recretatieschap is er nog geen besluit genomen over de camping, aldus de wethouder.

Petitie Hart voor het Twiske
Met de Partij voor de Dieren Amsterdam, Zaanstad en Noord-Holland, Hart voor het Twiske en Twiske Geen Pretpark startten we een petitie die al ruim 3100 keer is ondertekend. Het is nog steeds mogelijk de petitie te ondertekenen. Doe het nu voor het behoud van dit prachtige natuurgebied.