Amsterdam verandert in een oerwoud vol Japanse duizend­knoop!


26 oktober 2020

De Japanse duizendknoop vermenigvuldigt zich razendsnel in Amsterdam. Intussen telt Amsterdam al 12 voetbalvelden vol met deze plant. En dat is slecht nieuws voor de biodiversiteit en voor huizen, bruggen en kades. Anke Bakker, raadslid voor de Partij voor de Dieren, liep een dagje mee met de medewerkers van de gemeente Amsterdam.

Duizend knopen

De Japanse duizendknoop is een sterkte plant die een tuin, park of groengebied kan overnemen. Er groeit dan niet anders meer dan Japanse duizendknoop. De oplossing lijkt simpel: haal de plant weg! De plant is echter zeer moeilijk te verwijderen: uit elke 'knoop' van de Duizendknoop kan weer een nieuwe plant groeien. En knopen heeft de plant veel, vandaar de naam 1000-knoop!
De gemeente heeft 8 miljoen uitgetrokken voor de bestrijding van de Japanse duizendknoop.

Wat je als bewoner of gemeente kunt doen
Hoe herken je de Japanse duizendknoop? Wat kun je doen als je de plant ziet? En hoe verwijdert de gemeente deze planten? Anke Bakker ging op pad met de medewerkers van de gemeente in het Westerpark en Amsterdam-Noord. Bekijk het filmpje en lees de informatie van de gemeente Amsterdam.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Zorgen over biodiversiteit en dierenwelzijn in het Schinkelbos

In het Schinkelbos grazen in het kader van een proef vijf Exmoorpony’s. De pony's moeten bijdragen aan het vergroten van de b...

Lees verder

Amsterdamse lessen uit de coronacrisis

Welke plannen zijn er in 2021 voor Amsterdam en voor welke plannen is er geld? Daar gaat het deze week over tijdens de algeme...

Lees verder